````

Notícies d'Alacant i província

divendres, 26 abril 2024

Victòria de caràcter de l'HLA Alacant davant del CB Prat

L'equip lucentí s'imposa a CB Prat després d'una gran remuntada a l'últim quart.

L'HLA Alacant porta la victòria en un partit en què va haver de remuntar per aconseguir el dotzè triomf del campionat. Els lucentins van arrencar amb gran peu el partit i des del principi van començar a enviar al marcador.

Els visitants no trobaven vies d'anotació i l'HLA Alacant es va disparar al marcador amb un 14-3 quan faltaven poc més de tres minuts per al final del primer acte. Un triple errat per l'HLA Alacant que podria haver estat el +14 lucentí es va convertir en un triple anotat pels catalans amb qui van entrar en partit i van retallar diferències. 18-14 per tancar un primer acte en què l'HLA Alacant va dominar i CB Prat va resistir al marcador.

El partit va canviar de guió en els segons 10 minuts de partit i el matx es va igualar. CB Prat va obtindre els seus primers avantatges al marcador i el partit va entrar en un intercanvi de cops constant en què l'HLA Alacant es mantenia en partit. El ritme anotador va baixar i CB Prat es va trobar còmode al marcador encara que van ser els alacantins els que van marxar en avantatge al descans (32-30).

El tercer quart va canviar radicalment el guió de partit i els visitants van amenaçar de trencar el partit i van estar a prop d'aconseguir-ho. 44-53 reflectia el marcador quan va arribar la reacció local. L'HLA Alacant va traure caràcter i orgull per capgirar el marcador. Un triple de Pilepic va obrir el camí al qual es van sumar Menzies, Jakstas i Matulionis.

L'HLA Alacant va aconseguir deixar la diferència en 3 punts (52-55) al final del tercer quart. La inèrcia era positiva per a l'equip de Gonzalo García de Vitòria que va demostrar el caràcter i l'ànima de l'equip per capgirar una situació complicada. Un gran parcial de 26-2 va fer que els locals aconseguissin una victòria important per escalar posicions i situar-se en zona de playoff.

73-63 va reflectir el marcador al final del matx. La LEB Or no para i l'HLA Alacant es desplaçarà fins a Castelló per enfrontar-se a Tau Castelló.