L'HLA Alacant ofereix la primera victòria de l'any al seu públic per 78 a 72

Els lucentinos aconsegueixen el seu segon triomf consecutiu davant un Real Canoe que no va cedir fins als minuts finals

2308
victòria Diario de Alicante
Jose Francisco Martínez

El HLA Alacant obri 2018 al Pedro Ferrándiz amb una soferta i merescuda victòria davant Real Canoe NC per 78 a 72. L'equip de David Varela va arribar a la mitja part cinc punts a sota i va arrossegar el desavantatge fins a l'últim quart, però la solvència de Kingsley Sam en el rebot, la direcció de Pedro Rivero i el joc tot terreny de l' MVP Jorge Lafuente (33 de valoració) van dur a l'equip lucentino a donar la volta a l'lluminós i estrènyer encara més la classificació. El HLA Alacant tanca la jornada de divendres com a líder de LEB Plata, a falta dels partits que han de disputar Coviran Granada y Fundació Globalcaja La Roda.

Els lucentinos van aparèixer disposats a imposar el seu ritme en el partit des dels primers compassos i, amb una gran fiabilitat en els seus llançaments, van aconseguir un avantatge de 8 punts. A més, durant 4 minuts només van concedir als seus rivals una cistella (11-3). Amb l'equador de la cambra, els madrilenys van millorar els seus moviments ofensius per estrènyer la diferència i deixar el primer envit igualat a 19.

Una cistella de Chema Gil va posar a Canoe momentàniament per davant abans que els jugadors de l'HLA Alacant encadenasen 5 punts per donar-li la volta. A poc a poc els locals van anar recuperant la confiança i van fixar la seua màxima en 10 punts. No obstant això, els de la capital van tornar a reaccionar amb els últims minuts de la cambra i van equilibrar el marcador. Per concloure este bon parcial, els visitants van ficar un triple a la vora de l'descans per marxar a vestidors guanyant 37 a 42.

Els locals van tornar a enganxar a la seua afició després de l'aturada amb un enèrgic inici. Però els homes de Miguel Ángel Aranzábal van suportar esta arrencada i mantenien la renda als 6 minuts de la cambra (49-54). Lafuente va tornar a avançar el seu equip a 5 segons per a l'últim acte, però els madrilenys van ficar una cistella sobri la botzina per arribar als 30 minuts de joc amb taules en el lluminós (61-61).

La fluïdesa es va esvair per als dos equips i cap trobava el camí cap al cèrcol davant unes defenses fèrries. Amb la meitat de l'oratge consumit, cada conjunt només havia anotat 4 punts. Davant estiguas dificultats, l'HLA Alacant va aconseguir separar-se a 5 punts a menys de 2 minuts de la fi. Els punts de Llop (que reapareixia davant el seu públic) i Tomàs en l'últim minut van acostar la victòria però els de Canoe van tractar de posar emoció amb el triple de Martínez. El perill no es va incrementar i els pupils de Varela es van apoderar de l'triomf.

La pròxima cita per l'HLA Alacant serà davant un dels seus rivals directes per l'ascens, el Coviran Granada. Els andalusos acumulen 12 victòries i són finalistes de la Copa de LEB Plata juntament amb La Roda. El partit de la jornada 18 es disputarà el dissabte 20 de gener a les 18: 30h al Palau dels Esports de Granada.

Fitxa tècnica:

HLA Alacant, 78: K. Obiekwe (7), P. Rivero (15), O. Outerbridge (3), A. Sidibe (12), J. Lafuente (18); M. Ortín (-), C. Seguí (-), T. Fernández (9), A. Chapela (3), À. Llop (11), N. Díaz (0), R. Ortuño (-)

Reial Canoe, 72: A. Ndiaye (11), W. Cabral (8), Sr. de la Rua (0), J. Gil (10), A. Martínez (12); J. Tejera (0), R. Martínez (5), M. Bustillo (0), O. Ehigitor (2), O. Herrero (14), J. Pérez (10)

àrbitres: Alberto Lázaro Rodríguez i Cristian José García Rodríguez

assistència: 800 espectadors