Els Reis Mags porten un nou triomf per al HLA Alacant amb un 92-94

Els lucentinos Començen l'any signant una remuntada en els últims minuts davant Laboratoris Formatge Zamorano

991
HLA Alacant Diario de Alicante
Jose Fco Martínez

El HLA Alacant estrena el 2018 amb victòria davant un Aquimisa Lab. Formatge Zamorano que els va fer patir fins als últims segons. els llucentins es van veure llastats per un mal segon quart i van arribar a estar 13 punts per sota. No obstant això, els homes de Varela no van cessar en les seues ofensives fins a arribar al 92-94 que els va donar el triomf. Esta igualtat en l'electrònic va impedir que cap dels dos conjunts baixés el nivell, però l'HLA Alacant va gestionar millor les possessions, sobritot en defensa, per estrenar la segona volta de la competició seguint l'estela dels líders.

Els de Zamora van començar el partit amb un triple per avisar que la seua posició a la taula no era indicatiu que aconseguir un triomf a casa anava a ser una tasca senzilla i en pocs minuts es van col·locar amb 6 punts d'avantatge. Els lucentinos, que estrenaven la seua segona equipació de color blau, Es van reposar a este bon inici de les seues rivals i van acabar el quart en positiu (24-28) amb l'últim triple de Lafuent.

Aquimisa Diario de Alicante
José Francisco Martínez

Tot i la dinàmica ascendent dels visitants en les possessions finals de la cambra, a la pista va seguir veient-una pugna molt igualada. Passat l'equador de la cambra, este equilibri també es va veure reflectit en l'electrònic amb l'empat a 36. Amb esta situació, les tornes es van canviar i, mentre els alacantins van estar 5 minuts sense anotar, Els de Zamora van ampliar la seua parcial fins al 15-0 per anar-se'n a la mitja part per davant (47-39).

Zamora va seguir augmentant el seu domini després de la represa amb 5 punts consecutius i una pressió constant. El HLA Alacant va tractar de reconduir la situació i, amb un gran tir exterior, va situar la diferència en 6 punts i van bloquejar les ofensives locals durant 4 minuts. Els zamoranos van tractar de defensar este avantatge abans d'arribar a la cambra decisiu amb un triple de l'ex lucentino Adrián Méndez però, River va respondre sobri la botzina per posar el 67-64.

Els homes de Saule Hernández seguir posant dificultats per a la remuntada lucentina i van marxar a 9 punts. No obstant això, l'HLA Alacant va mantindre intactes les seues aspiracions i Rivero va posar el 77-76 des de la línia de tirs lliures. Però els minuts passaven i els d'Alacant no aconseguien relegar als seus rivals de la posició dominant tot i mostrar un percentatge envejable des 6'75 metres. A falta de 1:02 va arribar l'empat a 92 i mig minut després Lafuente va avançar al seu equip. Amb tan poc temps per disputar, les últimes possessions van ser determinants i els lucentinos van aguantar millor les bones formes i van confiar en la seua defensa per emportar-se el partit i espantar els fantasmes de partits passats.

Un cop finalitzat este segon partit consecutiu com a visitant, els homes de Varela hauran de concentrar-se en la seua següent cita davant el Reial Canoe NC. La primera trobada de l'any en el Pedro Ferrándiz mantindrà l'horari habitual de Divendres, 12 de gener, a les 20: 45h. El conjunt madrileny està situat a la zona mitja de la taula i en la seua primera temporada a LEB Plata ja ha aconseguit 8 triomfs, l'últim d'ells davant arcs Albacete per 89 a 77.

Fitxa tècnica:

A. Laboratoris Formatge Zamorano, 92: C. Iza (10), A. Cardito (3), C. Hansen (11), B. Veenstra (5), A. Méndez (18); A. Libroia (7), S. Asanin (2), X. Hernández (14), X. Arriaga (0), B. Ervin (22)

HLA Alacant, 94: K. Obiekwe (15), O. Outerbridge (2), P. Rivero (25), A. Sidibe (10), J. Lafuente (10); B. Sidibe (-), T. Fernández (13), A. Chapela (17), A. Llop (-), N. Díaz (2), C. Seguí (-)

àrbitres: Joacín García González i Yasmina Alcaraz Moreno