````

Notícies d'Alacant i província

dilluns, 29 abril 2024

512 participants entre corredors i caminants completen la novena Tansilicitana

Un total de 512 corredors i caminants han aconseguit finalitzar la Tansilicitana 2018, prova d'ultrafons que discorre pel terme municipal d'Elx al llarg de 100 quilòmetres.

Un total de 512 corredors i caminants han aconseguit finalitzar la Tansilicitana 2018, prova d'ultrafons que discorre pel terme municipal d'Elx al llarg de 100 quilòmetres. Els últims participants entraven a la meta abans de les 24 hores que s'havien establert per completar tot el trajecte.
El guanyador d'esta novena edició de la competició ha estat Pedro Agustín Morán, de Cartagena, que va completar el recorregut en 8 hores i 44 minuts, batent el rècord de l'any passat, que estava fixat en 9 hores i 23 minuts.
El segon classificat va ser precisament el guanyador de l'anterior edició, Miguel Mataix, que va entrar en meta marcant un temps de 8 hores i 55 minuts. En tercer lloc va quedar Víctor Sant Martí, d'Aspe, que va emprar 9 hores i 33 minuts. La primera dona que va completar el recorregut va ser Ana Cristina Constantine, de Múrcia, amb un temps de 11 hores.
Senén Ródenas, intendent de la Policia Local, organitzadora de la prova en col·laboració amb l'Ajuntament, va destacar l'absència d'incidents i va valorar com a “un autèntic èxit” el desenvolupament de la mateixa. Per part seua, tant l'alcalde, Carlos González, com el regidor d'Esports, Jesús Pareja, van destacar la bona organització de l'esdeveniment i van felicitar la Policia Local per això.
L'alcalde, que va completar prop de la meitat del trajecte corrent va assenyalar també que “és una prova dura, que exigeix ​​molt esforç, molta intensitat, la màxima entrega dels corredors. Jo, particularment, vaig fer el 50% i vaig aconseguir superar el límit de la marató”.
El desenvolupament de la prova ha comptat amb la participació de 200 voluntaris i 30 policies les 24 hores. S'han habilitat 11 punts d'avituallament. Tot es prepara amb molta antelació, segons va explicar Ródenas, que va precisar que “a partir de demà ja vam començar a treballar per a la desena edició”.