Notícies d'Alacant i província

dijous, 1 desembre 2022

Alacant reforma la Plaça Foguerer Tomás Valcárcer amb una inversió de 1,4 milions

El projecte de la plaça amb un disseny obert i en un únic nivell de vianants, i comptarà amb rocòdrom, noves zones verdes, jocs infantils, un berenador, una pèrgola i zona de calistènia.

L'Ajuntament d'Alacant porta a la junta de Govern un nou projecte d'obres per fer la renovació integral de la Plaça de Foguerer Tomás Valcárcer a la zona de San Blas i al seu entorn, amb una inversió de 1.430.088 euros i un termini d'execució de quatre mesos.

- Publicitat -

L'ambiciós projecte ha estat impulsat per l'àrea d'Infraestructures, dirigida pel regidor José Ramón González, que ha explicat que “està previst renovar i dur a terme la total reforma de la plaça per fer-la més de vianants, sostenible i accessible amb una intervenció global que millora i modernitza l'entorn urbà fent la ciutat més habitable, per tal de façalitar-ne un nou ús creant un disseny i projecte de renovació”.

L'Ajuntament persegueix regenerar este espai que inclourà un nou disseny de la plaça millorant-ne l'accessibilitat i amb una pavimentació nova de tot l'espai, la creació de zones verdes, instal·lació de jocs infantils, equipament i mobiliari urbà, amb aparcabicicletes, bancs, aparells d'exercici físic, així com la renovació de les instal·lacions i infraestructures per fer-la més sostenible com a lluminàries amb LED, sistemes urbans de drenatge i reg per degoteig

- Publicitat -

Tota la zona d'actuació és una superfície urbana de vianants que a més de la plaça inclou els carrers adjacents, per això la reforma que s'executarà també als carrers de vianants que formen part de l'actuació i concorren a la plaça que compten amb trànsit de vianants principalment.

El regidor José Ramón González ha explicat que “el nou disseny de la plaça és obert i s'ha dissenyat en un únic nivell de vianants i s'instal·laran grans bancs corbs que permetin seure tant per la zona interior com a la propera a l'escola, creant així un espai de diversitat i multiactivitat, amb punts de trobada i zones polivalents, que puguin ser usats pels més joves i grans, incloent zones per al descans i el lleure”.

Dins de les novetats del projecte s'han inclòs nous jocs infantils i zones de Street Workout o Calistènia per a diferents edats, estils i entrenaments de manera que es pugui practicar esta disciplina d'entrenament tan popular en els darrers anys i que té cada cop més demanda.

L'Ajuntament crea set espais a la plaça

D'esta manera el regidor d'Infraestructures va incidir a destacar que “es canvia tota la plaça com a reclam per a veïns fent-la més de vianants, creant set espais amb diferents amb formes, mides i usos, una d'elles comptarà amb un berenador, i envoltant el centre de transformació d'instal·larà una pèrgola amb formes orgàniques que acompanyarà el conjunt de la plaça”.

Així mateix s'ha dissenyat també una zona de jocs destinada als més petits d'entre 1 i 6 anys i per això s'ubicarà el més a prop possible de l'entrada a l'escola, i una zona d'arbratge per donar ombra i es formarà un sender de vianants recte que possibiliti l'accés rademane a l'entrada principal de l'escola. A zona nord de la plaça s'ha dissenyat per a un ús esportiu i de joc, tant per als nens més grans de l'escola com per als adults.

El regidor d'Infraestructures ha incidit que l'equip de Govern està canviant el model de ciutat “prioritzant noves zones de vianants, eixamplant voreres i remodelant els entorns urbans per fer-los més sostenibles, i esta intervenció es preveu actuar sobre tots els passos de vianants de la zona per fer-los més accessibles”.

La plaça també comptarà amb dos taules de ping-pong d'exterior ia la zona més central de la plaça s'instal·larà un conjunt de joc i un rocòdrom i un espai per saltar. La circulació de vianants interior de la plaça es crearà amb diversos eixos principals al costat de l'accés del col·legi confluint en un gran espai central ubicat a l'entrada d'este. A més, es crearan passejades per als vianants complementaris als laterals que es generaran, igual que els camins interiors dels parterres nous, i s'ha dissenyat tota la plaça en un únic nivell de vianants, on tots els espais estiguan a la mateixa cota, de manera que s'afavoreixi l'accessibilitat

El regidor José Ramón González va assenyalar que «la nova obra s?emmarca dins del pla de remodelació de les places de la ciutat, amb la instal·lació de lluminàries amb tecnologia LED, per aconseguir un important estalvi energètic; substitució del paviment per un de nou millorat i crear entorns de vianants prioritzant els itineraris a peu».

Les actuacions del projecte busquen millorar les condicions d'ús de l'espai públic existent, tant a la Plaça com als carrers adjacents, generar nous usos i millorar la seua accessibilitat.

Una dotzena de places renovades i modernitzades amb una inversió de més de huit milions

L'Ajuntament d'Alacant ha aconseguit invertir els darrers anys més de nou milions d'euros en el pla d'actuació d'una dotzena de places amb projectes per modernitzar-les i millorar-les als barris. Les últimes obres impulsades destaquen la Plaça Nova, el Progrés a Tòmbola, la de Castelló a Carolines, de la Vinya a la Florida i la de Sant Blai, entre moltes altres.

El redisseny de les places públiques aconsegueix canviar els entorns dels barris per fer-los més habitables i sostenibles, amb un canvi de model de ciutat més accessible i que prioritza el vianant, millorant així la qualitat de vida dels ciutadans i fomentant la convivència en estes espais de trobada ciutadà per posar-los en valor.

CatalàEspañol