Notícies d'Alacant i província

divendres, 9 desembre 2022

Alacant adjudica a Cuatroteca la redacció del projecte per reformar el palau consistorial

La redacció es farà en sis mesos i preveu la reforma també a l'edifici contigu. El cost total de les obres s?estima en 4,5 milions d?euros.

L'Ajuntament ha fet este matí el primer pas per emprendre les obres de reforma en el Palau Consistorial i l'edifici contigu, situats a la plaça de l'Ajuntament i carrer Jorge Juan. La Junta de Govern ha adjudicat la redacció del projecte a la unió temporal d'empreses (UTE) Quatroteca per import de 99.488,96 euros, que hauran de fer este servei en sis mesos.

- Publicitat -

Els arquitectes de la UTE han plantejat intervencions globals amb un cost estimat de total 4.502.136,05 €. Es planteja com punt de partida el següent programa de necessitat, havent de ser consensuat amb el responsable del contracte el programa definitiu i la proposta d'usos i distribució del projecte.

El sala de l'edifici se situarà la recepció de visitants on s'ubicarà el Museu de la Ciutat. Les actuacions a la planta principal passaran per la reorganització dels espais no representatius.

- Publicitat -

També es procedirà a la mateixa reorganització dels espais actuals i intervenció a nivell d'interiorisme a la primera planta. A la planta 2 es tindrà en compte la rehabilitació dels despatxos de gestió administrativa, amb aproximadament 13 llocs de treball i la remodelació de l'actual Sala de Juntes.

Finalment, a la planta 3 es procedirà a la recuperació de les oficines municipals. Com a part del treball de redacció del present projecte, es preveu l'estudi de la distribució dels despatxos d'una de les plantes de l'edifici de vidre per a grups polítics. En cas que siga necessari, es podrà intervenir a la resta de les plantes de l'immoble.

L'UTE està formada pels arquitectes Jesús Fernando Navarro García, Mª del Mar Manzanera Gambín, Maria Fernández Alarcón i David Berenguer Solves.

Palau Consistorial

L'edil d'Urbanisme, Adrián Santos, ha destacat la importància de “la rehabilitació integral de l'edifici històric de l'Ajuntament que és un Bé d'Interès Cultural per posar-ho en valor i millorar-ne la conservació”.

L'avantprojecte planteja intervenir fent obres a la planta baixa del Palau per resoldre l'accessibilitat a l'edifici, i està previst poder tirar endavant una intervenció global tècnica per compaginar-lo com un Centre d'Interpretació, així com rehabilitar el refugi antiaeri, resolent també la seua accessibilitat. Alhora s'avaluarà tot l'estat de l'envoltant de les dos edificacions, i la rehabilitació d'aquelles parts i elements que es trobin en un estat de conservació deficient.

De la mateixa manera des de l'àrea d'Urbanisme han explicat que es pretén incorporar un accés directe des de la plaça de la Santíssima Faç fins a les plantes nobles, i resoldre la accessibilitat des de Carrer Major. Incloent intervencions d'interiorisme a les plantes on ubica el saló de plens i els despatxos d'Alcaldia. Al projecte també es tindrà en compte la necessitat de rehabilitar les façanes del Palau Consistorial.

L'Ajuntament dins de les obres previstes pretén recuperar estes dos edificis emblemàtics que compten amb un valor molt important i són un Bé d'Interès Cultural, duent a terme a la Planta principal, la reorganització dels seus espais, a la Planta primera, s'executarà un estudi dels espais actuals i intervenció a nivell d'interiorisme, així com es preveu també intervenir a la Planta segona, zona noble, saló de Plens, despatxos d'Alcaldia, ia la Planta tercera d'oficines municipals.

En el conjunt d'estes obres s'ha proposat un programa que pretén incorporar un disseny i col·locació de paneleria i vitrines amb materials arqueològics, i una projecció videomapping, amb la recreació de l'activitat al primer carrer modern d'Alacant, i de la recreació dels bombardejos francès (1691) i anglès (1706) sobre Alacant, que va suposar la destrucció de gran part dels seus edificis.

L'immoble on s'intervindrà es troba ubicat a la Plaça de l'Ajuntament núm. 1, compta amb una superfície construïda de 4.922 metres quadrats. L'edifici del Palau Consistorial és un Bé d'Interès Cultural, recollit a la Secció Primera de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

Llum verda també per reformar el centre cívic de Villafranqueza i la nova comandància de la Guàrdia Civil

Cdins Cívic de Villafranqueza

La Junta de Govern també ha donat llum verda al projecte de reforma interior i interiorisme del Centre Cívic de Villafranqueza a la UTE formada per Del Valle Informes i Projectes SL i Obres i Serveis P. Selva, per un muntant de 225.275,85 euros i amb un termini dexecució de 10 mesos.

estes obres pretenen millorar les condicions d'ús dels veïns i treballadors de les instal·lacions actuals que s'ubiquen a la plaça de la Constitució de Villafranqueza.

Després de les obres, l'edifici podrà albergar la base de la policia local, la seu de l'associació de veïns de barri, així com també, servirà de Centre Comunitari i tindran la seua seu els col·lectius de fiestes i comerciants, entre d'altres.

La parcel·la objecte d'estudi en este projecte es troba ubicada al número 4 de la Plaça de la Constitució de Villafranqueza, al municipi d'Alacant. La superfície de la parcel·la és d'uns 140m2 aproximadament, és de forma rectangular, mitgera per tres dels costats i façana exterior sud-sud-oest cap a la Plaça de la Constitució. Les superfícies de l'obra es distribueixen a les dos plantes de l'edificació, amb un total de 258,5 mXNUMX de superfície construïda.

Parcel·la Comandància

La Junta de Govern també ha aprovat este dimarts el Pla de Seguretat i Salut per a l'inici de les obres d'urbanització de la parcel·la de 26.297 metres quadrats destinada a albergar la nova Comandància de la Guàrdia Civil, situada entre els carrers Pare Villafranca, Pilar de la Foradada i la prolongació de l'avinguda Jaume I.

Les obres van ser adjudicades el passat 14 de desembre a la UTE formada per Sigma Infraestructuras SL i Triturados Yorci SL per 832.771,84 euros i amb un termini d'execució de sis mesos. L'actuació inclou la pavimentació necessària, la implantació dels serveis d'aigua potable, sanejament, enllumenat, jardineria, senyalització horitzontal i vertical, i les connexions viàries i d'instal·lacions amb la urbanització limítrofa existent.

L'actuació preveu crear un nou carrer de vianants de 10 metres d'amplada a l'Avinguda Jaume I que tanqui la parcel·la per l'Oest. Alhora, es dotarà de continuïtat el carril bici de la zona, l'enllumenat públic es realitzarà amb llum LED, hi haurà una xarxa de reg automatitzada i la jardineria de la zona comptarà amb espècies arbòries com la morera blanca.

CatalàEspañol