````

Notícies d'Alacant i província

dilluns, 29 abril 2024

El River es proclama campió d'Amèrica

L'equip de Marcelo Gallardo es va apoderar de la història de el futbol: triomf mític 3-1 sobri Boca Juniors per donar la volta olímpica i ser el millor de el continent.

Els primers minuts del matx es van fer molt disputats al centre del camp. River va ser el primer que es va aproximar, amb dos pilotes aturades que no va saber aprofitar. Després, Boca Juniors va tindre una situació molt clara, amb una molt bona aturada de Franco Armani a Pablo Pérez, després d'un rebot.

River va respondre amb una jugada preparada en un xut que Nacho Fernández va rematar alt dins de l'àrea gran. El rival va tornar a tindre una situació favorable després d'un tir lliure de Darío Benedetto que va quedar a Pérez i que Milton Casco va aconseguir esmorteir la rematada del migcampista.

Armani va aparèixer novament per desactivar una centrada des de la dreta de Sebastián Villa. A prop del final, River es podria haver posat en avantatge després d'un error d'Esteban Andrada, però en el desenllaç d'esta jugada, Benedetto va quedar mà a mà amb l'arquer de River per obrir el marcador.

Al segon temps, River va eixir decidit a buscar l'empat, però li costava acostar-se a l'arc d'Andrada. Jonatan Maidana va avisar amb un cop de cap que se'n va anar alt i Nacho Fernández va provar des de lluny (molt a prop del pal esquerre rival).

Exequiel Palacios també va intentar des de fora i després va arribar una polèmica: Andrada va eixir de front i va xocar amb Pratto a l'àrea, però l'àrbitre va cobrar infracció en atac. L'empat va arribar després d'una gran maniobra col·lectiva entre Nacho Fernández i Palacios, perquè Pratto remati amb l'arc lliure per establir l'1-1.

Després dels 90 minuts, el matx va continuar en suplementari. River es va fer encara més amo del partit i més encara després de l'expulsió de Wilmar Barrios. Després d'uns primers 15 minuts en què el Milionari va ser superior, el desfogament va arribar al segon, amb un gol d'un altre planeta de Juan Quintero: xut amb l'esquerra a un angle per al 2-1.

River va controlar el partit, però no ho va poder definir. Va haver d'esperar fins als instants finals, en un xut de cantonada, en què el Pity Martínez va recórrer més de mig camp amb la pilota al peu, amb el destí de l'arc desguarnit rival. Va tocar suau, 3-1 i River campió de la Copa Libertadores, ni més ni menys que davant el màxim rival.