Notícies d'Alacant i província

dijous, 28 març 2024

Victòria de prestigi per a l'HLA Alacant

Els lucentins certifiquen una victòria patida, que es va consumar als instants finals i que va fer esclatar el Ferrándiz d'alegria.

El Ferrándiz ha estat testimoni d'un partit que ha esdevingut tot un clàssic, HLA Alacant-ICG Força Lleida. Els lucentins, que van afrontar el xoc sense Walter Jr, Jakstas i Galán van iniciar bé el partit en els primers compassos de joc.

Partit igualat i intercanvi de cistelles que feien preveure una trobada molt disputada. Guillem Arcos va posar el 24 a 17 al marcador quan faltaven uns segons per al final del primer quart, els quals certifiquen l'efectivitat anotadora de l'equip alacantí i la seua millora a la zona.

El segon quart va arrencar amb una dinàmica semblant a la del primer quart, bona defensa per part dels dos combinats, on la intensitat s'incrementa a cada atac. En aquell moment es van canviar les tornes i l'ICG Força Lleida va prendre la iniciativa a l'àmbit anotador, acostant-se als lucentins a dos punts, tot just dos minuts abans del descans. Una jugada que va acabar amb la lesió del dorsal número 6 d'ICG Força Lleida, David Cuéllar, va refredar el partit al voltant de l'intermedi. L'última possessió va ser visitant, que van certificar el 37-40 al descans.

El descans va refredar el partit i els llucentins van aconseguir frenar la inèrcia amb què arribaven els visitants al descans. HLA Alacant va posar terra pel mig al marcador a través de la intensa defensa realitzada pels alacantins. El joc ofensiu local va millorar amb la irrupció de Noguerol i Pilepic. Tot i això, els visitants van realitzar un segon parcial notable i van ser capaços de contindre l'atac lucentí tancant així el tercer acte amb 1 punts d'avantatge (67-68).

L'últim quart va ser un període on les bones defenses van predominar i la circulació de pilota era dificultosa per a tots dos equips. Tot i això, en un partit de ratxes els llucentins van traure orgull i cor per no donar el partit per perdut i un excels Osvaldas Matulionis va realitzar 2 triples seguits que van consumar la remuntada i va posar dret el Pedro Ferrándiz. La rivalitat era màxima, (82-80) quan restava un minut per al final.

Finalment, la victòria va ser per a HLA Alacant per 84-82 en un partit igualat que estrena el mes de febrer. Els llucentins s'enfrontaran el pròxim diumenge, 6 de febrer, a les 12:30 ha Melilla Bàsquet.

Fitxa Tècnica

HLA Alacant: Van Zegeren (6), Matulionis (22), Velázquez (-), Guillem Arcos (9), Fran Pilepic (6), Llompart (3), Pitts (3), Simmons (21), Menzies (5), Noguerol (9)

entrenador: Gonzalo García de Vitòria

ICG Força Lleida: Badji (8), Hughes (6), Schreiner (8), Cuellar García (4), González Burgos(14), Lafuente Siso (0), Marcos (4), Rosa (26), Cursa (12), Cleare (-), Kavas (0)

entrenador: Gerard Troba