fbpx

Notícies d'Alacant i província

diumenge, 14 agost 2022

Els viatgers posen un notable alt a l'autobús d'Alacant

Els usuaris milloren la valoració el servei respecte a 2019, on passa de l'8,06 a l'8,20 a l'any 2021 tot i la pandèmia.

El regidor de Transport i Accessibilitat de l'Ajuntament d'Alacant, Manuel Villar Sola, ha presentat els resultats d'un estudi sobre l'Índex de satisfacció dels usuaris de l'Transport a Alacant de 2021, on el servei obté un notable alt amb un 8,20 que supera l'anterior enquesta realitzada el 2019 on el resultat va ser de l'8,06 d'una puntuació màxima de 10.

- Publicitat -

Manuel Villar ha valorat «positivament la bona dada obtingut en la valoració dels usuaris tant de la qualitat de l'servei de transport urbà col·lectiu en autobús com de la fidelitat dels mateixos, especialment en un període tan complicat de superar grans restriccions per la covid- 19 en 2020 i de mantenir certes limitacions i mesures sanitàries a l'estar encara patint els efectes de la pandèmia en un moment en què patim la cinquena onada ».

L'estudi s'ha realitzat amb una mostra de més d'un miler d'usuaris, que han valorat amb un 8,2 a l'transport a la nostra ciutat amb un índex de fidelitat de l'4,20 sobre 5, augmentant en 12 punts els usuaris que atorguen puntuacions màximes (8-10 punts) que se situa en un 83.2% dels usuaris.

- Publicitat -

De l'estudi s'ha obtingut el perfil de viatger de transport que és majoritàriament dona en un 70.5% enfront de l'29.5% d'homes, amb una mitjana d'edat que any rere any tendeix a la baixa i que se situa a l'entorn dels 38 anys , i en un 61.5% utilitza el transport públic per desplaçar-se per motius ocupacionals - per treballar o estudiar- enfront d'un 38.5% que ho fa per motius personals -oci, compres, gestions, anar a metge. (Taules 1 i 2)

Per nacionalitat el 79.2% dels usuaris són espanyols, enfront d'un 20.8% d'estrangers, i en un 75.3% són persones que resideixen a Alacant, davant d'un 24.7% que resideixen a la resta de la província o fora d'ella. (Taula 3)

Pel que fa a l'usuari no captiu la mitjana situa en un 27,9% a les persones que tot i disposar de vehicle opten per desplacés amb autobús, davant d'un 72.1% d'usuaris captius que no disposen d'una altra alternativa per desplaçar-se, entre els quals destaquen els joves de 16 a 25 anys i amb estudis primaris o sense finalitzar. (Taula 4)

De l'estudi també es desprèn que el 68,5% dels usuaris utilitza l'autobús diverses vegades a la setmana. Cal destacar l'augment significatiu en els viatges diaris des 2019 en detriment dels menys freqüents. Els usuaris que viatgen cada dia amb autobús realitzen el doble de trajectes setmanals que els que l'utilitzen diverses vegades per setmana.

Quant als títols de transport, es produeix un increment significatiu en l'ús de l'Mobilis Multiviatge, Mobilis Jove i en els bons Bono Ruta 4/30 i 30 dies en detriment de l'bitllet ordinari i de el Bo Or que han reduït significativament el seu ús respecte a l'onada anterior.

La Mobilis Multiviatge segueix sent el bitllet més utilitzat amb un 59,9%, els bons amb tarifa mensual també augmenten i són utilitzats per un 23.3% dels usuaris (18.4% Ruta 4/30 i 4.9% Bono 30 dies). Els viatgers que opten pel bitllet senzill descendeixen a l'5.9%. S'ha produït un augment de el nombre de viatgers que realitza transbordaments amb un 37% en 2021 enfront de l'33.7% de l'any 2019.

L'índex de fidelitat se situa en un 4,20, el 98.8% dels usuaris de l'transport el recomanaria, amb un 49.4% que manifesta com a molt probable seguir utilitzant el transport públic, un 41.8% amb una probabilitat alta davant de l'8.8% amb una baixa probabilitat de mitjana. (Taules 5 i 6)

D'entre els 16 atributs valorats, amb notes compreses entre 9.06 i 7,15, els més ben valorats han estat, la façalitat d'accés a l'autobús, la seguretat durant el viatge, l'atenció als usuaris per part de l'conductor, els autobusos nets i cures, l'atenció als usuaris en atenció a el client i la puntualitat de pas.

ValenciàEspañol