Notícies d'Alacant i província

divendres, 19 abril 2024

Important triomf HLA Alacant davant del Tau Castelló

L'equip lucentí s'imposa a Tau Castelló en un partit que va dominar el quadre alacantí i es va decidir als compassos finals.

Victòria molt important de cara a les aspiracions de playoff la que ha aconseguit l'HLA Alicante en una de les pistes més complicades del campionat i amb què l'equip de Gonzalo García de Vitòria tanca el cap de setmana en sisena posició a causa del múltiple empat.

Va iniciar el tècnic de l'HLA Alacant amb Llompart en lloc de Noguerol i el capità lucentí va marcar el ritme de joc i va començar a liderar allò que acabaria en victòria alacantina. L'HLA Alacant va arrencar amb un 0-4 d'eixida que el va fer enviar al marcador en els primers compassos. Els locals van reaccionar i van mantindre el partit igualat però amb l'HLA Alacant al davant.

Passat l'equador del primer quart, Tau Castelló va obtindre el primer avantatge del partit amb un parcial de 8-0 per al 19-15. Galán amb un 2+1 va frenar l'eufòria local per mantindre el partit igualat. Pilepic i Llompart es van sumar al de Calamonte per a un parcial de 0-8 i tancar el primer acte 19-22.

El segon quart va arrencar amb l'HLA Alacant a la mateixa dinàmica que el final del primer acte. Llompart i Pilepic lideraven l'ofensiva llucentina per anar obrint bretxa al marcador. Un triple d'Osvaldas Matulionis va posar el 22 a 33 quan faltaven 5:47 per arribar al descans i va obligar l'oratge mort local. L'equip castellonenc va retallar 5 punts, però l'HLA Alacant va aconseguir frenar esta reacció per anar-se'n a vestidors amb un +9 (36-45) a vestidors.

Després del pas per vestidors el partit va entrar en un ritme de joc amb menys anotació i els locals es van acostar al marcador gràcies a un encertat Hermanson des del tir lliure. Matulionis havia posat a l'HLA Alacant dotze punts en avantatge, però els locals es van enganxar al partit i van anar retallant per tancar el tercer acte 53 a 56 al marcador.

Tres punts de diferència al marcador quan es va entrar a l'últim període. La inèrcia local era positiva i l'HLA Alacant havia de ser capaç de gestionar este avantatge. L'equip de Gonzalo García de Vitòria va demostrar molta solidesa i caràcter en els últims minuts per no ensorrar-se davant la reacció local.

Jakstas i Galán compartien minuts com a parella interior per ser la principal carta anotadora de l'HLA Alacant. Mancant 1:23 per al final del partit va aparèixer Zaid Hearst per, amb un gran triple, posar el +7. Els tirs lliures van decidir el partit i l'HLA Alacant porta una victòria de molt mèrit per 69 a 73.

L'equip alacantí tanca el cap de setmana en sisena posició i divendres que ve rebrà CB Almansa amb Afanion al Ferrándiz a les 20:45h.