Notícies d'Alacant i província

dissabte, 13 abril 2024

Santa Pola inicia els tràmits per a la renovació de l'Avinguda Salafalta

L'obra té un pressupost de 550 mil euros i canvia el projecte anterior.

L'Ajuntament de Santa Pola ha iniciat el procediment de licitació per a la posada en marxa de la renovació de l'Avinguda de Salafalta, que contempla la urbanització del bulevard en la segona fase entre el carrer Monòver i el carrer Bisbe Bascuñana, i que es troba cofinançat amb el pla d'obra i servei de la Diputació d'Alacant de 2019. L'import total de les obris és de 549.787,05, XNUMX euros.

L'objectiu que esta inversió és que s'adeqüi als objectius de desenvolupament sostenible i l'agenda 2030, per la qual cosa l'Ajuntament de Santa Pola ha decidit reemplaçar el plantejament anterior, basat en el formigó i el paviment dur, per un plantejament urbanístic més actual, en línia amb els reptes i objectius futurs que es plantegen a Santa Pola.

La regidora d'Infraestructures, Trini Ortiz, indica que “iniciem un canvi total de la política d'inversió en matèria d'infraestructures, procurant que s'hi incorporin nous espais verds, es millori l'accessibilitat al medi físic, s'aprofitin les capacitats dels drenatges urbans sostenibles i es converteixi el municipi de Santa Pola en un lloc més amigable al vianant i als mitjans de transport sostenibles”.

Les raons de canvi són

· Adaptar les infraestructures al canvi climàtic i les pluges torrencials: El nou plantejament s'ha dissenyat per millorar la permeabilitat del sòl, la recollida de l'aigua de l'avinguda i la seua evacuació mitjançant sistemes de drenatge urbà sostenible. A més, s'hi incorporen més de 70 arbres nous que ajudaran a reduir la petjada de carboni de l'Avinguda, convertint esta zona en un pulmó important de la zona urbana de Santa Pola.

· Reduir l'estrès tèrmic durant les temporades caloroses: L'anterior disseny quasi no oferia zones d'ombra i recer durant el dia que, juntament amb les altes temperatures que arriba al paviment, ho feien poc agradable durant l'estiu. El nou disseny incorpora molt arbrat frondós nou que generarà zona d'ombra i s'apostarà per terres tous que ajudaran a reduir la temperatura del bulevard i el faran més agradable durant les hores caloroses de l'estiu.

· Generar espais verds continus i agradables per a les persones: L'anterior projecte presentava discontinuïtats a l'avinguda, per la qual cosa per recórrer-la al llarg del bulevard era necessari eixir-ne a cada rotonda, a més, este té una connectivitat molt pobri amb els parcs i zones esportives limítrofes. Així mateix, en trobar-se elevat, el vianant està exposat al trànsit i la conseqüent contaminació i soroll. El nou bulevard es dissenya de manera que siga continu, adaptant les rotondes perquè els vianants no necessitin eixir-ne, a més, es generen passos sobri elevats que uneixen el bulevard amb els parcs veïns. A més, atenent les reivindicacions dels veïns, els passos sobri elevats disminuiran la velocitat dels vehicles i milloraran la seguretat viària.

· Generar nous elements singulars que augmentin l'oferta turística i poseu en valor el paisatge i tradició de Santa Pola: El nou disseny s'ha basat en el paisatge característic de la zona, en concret les salines de Santa Pola, per la qual cosa este nou espai amb l'arquitectura tradicional de les salines i la flora autòctona suposarà un nou punt dinterès per atraure visitants a Santa Pola i revitalitzar lentorn.