Notícies d'Alacant i província

dijous, 29 febrer 2024

Santa Pola adjudica per 499.000 euros les obris de l'edifici i jardins de Villa Adelaida

La junta de govern ha adjudicat a l'empresa il·licitana Projectable Estudio SL les obris de reforma, restauració i rehabilitació de l'edifici i jardins de Villa Adelaida

Es tracta d'una de les icones urbanístiques més reconegudes de Santa Pola per la seua especial fesomia. Un edifici de principis del segle XX que uneix la renovació de l?art que suposa el modernisme amb influències naturalistes i amb les novetats incorporades per la revolució industrial, però amb l?afegit de l?art indià d?influències hispanoamericanes.

L'any 2012, Maribel López Pérez-Ojeda va donar Villa Adelaida a l'Ajuntament de Santa Pola amb l'objectiu de convertir-la en un centre per al foment de joves talents al camp de l'art, la ciència i la literatura.

Ahir es va fer un pas més cap a convertir el seu somni en realitat, en aprovar la junta de govern local l'adjudicació de les obris de reforma, restauració i rehabilitació de l'edifici i els jardins de Villa Adelaida a l'empresa Projectable Estudio SL, que realitzarà els treballs per un import de 412.500 € més IVA, dels quals la Diputació Provincial dAlacant aporta una subvenció de 400.000 euros i la resta serà finançada per lAjuntament amb fons propis.

Treballs de remodelació

Els treballs, que tenen un termini dexecució de quatre mesos, es divideixen en diverses actuacions a realitzar a les diferents zones de la propietat.

D'una banda s'adequarà el camí d'accés a l'edifici principal i al volum annex a l'edifici es reformarà la planta per dotar-la d'un magatzem de manteniment, safareig, lavabo i pati d'ús privat, així com lavabos públics.

A l'edifici principal s'actuarà sobri la planta baixa i la primera amb l'adequació d'una nova entrada principal accessible, reparació i segellat de fusteries exteriors, adequació d'una habitació com a punt de recepció accessible, adequació de la instal·lació de baixa tensió, renovació de la il·luminació per tipus LED, protecció contra focs d'elements estructurals i instal·lació de seguretat en cas d'incendis.

També s'instal·larà un ascensor que comunicarà les plantes baixa i primera. En esta planta superior s´adequaran la terrassa i la coberta en zona de nous lavabos, es reforçarà l´estructura en porxo, sala 2, sala 1 i zona d´accés al costat de l´ascensor.

També es preveu la museografia de les sales de recreació de l'habitatge de Maribel López Pérez-Ojeda a les plantes baixa i primera.

Altres treballs seran la reinstal·lació de recuperació de calor, nous lavabos a l'edifici annex, nova sala d'exposicions 1 i 2 a la planta baixa i una nova zona a planta primera per a despatxos. Queden fora de l'actuació la planta segona i la torrassa, col·locant elements de bloqueig permanent a l'escala.