Notícies d'Alacant i província

divendres, 9 desembre 2022

Sant Vicent rehabilita el Pavelló d'accés al cementeri tot realçant-ne la identitat històrica

S'inicien les obres de restauració d'una edificació protegida que data del 1928 i forma part del patrimoni cultural del municipi.

El pavelló d'accés al cementiri de Sant Vicent del Raspeig comptarà amb una façana d'acord amb el valor històric. Ja han començat les obres per a la restauració i la conservació d'esta edificació que data de l'any 1928 i forma part del Catàleg de Béns i Espais Protegits del municipi.

- Publicitat -

Uns treballs amb què es realitzarà la modificació i millora de diferents elements de composició arquitectònica, així com una rehabilitació funcional dels espais interiors. L'Ajuntament inverteix 434.968, 24 € en esta reforma, dels quals 130.000 € estan subvencionats per la Conselleria dHabitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i té prevista una durada propera als sis mesos.

L'alcalde i responsable de l'àrea d'urbanisme, Jesús Villar, destaca que “el valor històric d'un edifici protegit cal tenir-ne cura i conservar-lo. És una inversió necessària en una restauració que permetrà recuperar una part del nostre patrimoni, amb un ampli interès cultural i arquitectònic”. A més, el primer edil afegeix que es modernitzarà el servei del cementiri, millorant tant l'accés com l'espai per al personal municipal però respectant en tot moment l'estructura original i el component històric.

- Publicitat -

L'edificació ha patit diverses transformacions des de la seua construcció a la dècada dels anys vint, algunes deformant la seua imatge original i el seu valor monumental amb el transcurs del temps. Per això, este projecte contempla la restauració de tots els elements compositius i constructius que estiguan deteriorats o hajan estat fruit d'intervencions passades, especialment amb l'eliminació d'afegits posteriors, per recuperar l'essència d'un edifici amb un notable simbolisme entre la població sanvicentera .

De la mateixa manera, es procedirà a la rehabilitació funcional de l'edificació, que compta amb una superfície construïda al voltant dels 285 metres quadrats. Fins ara, presentava diferents espais infrautilitzats, per això estes actuacions dotaran de millors condicions per al desenvolupament de l'activitat i el treball del funcionariat, així com la creació d'un espai de dol i de culte i cerimònia multiconfessional habilitat perquè les famílies puguin fer el respons.

Treballs de manteniment

Paral·lelament a les obres de restauració del pavelló d'accés, a través dels tallers d'ocupació Direct X, l'Ajuntament també està fent tasques de manteniment i cura del cementiri, com el pintat de tanques o l'arranjament de petits desperfectes a l'interior del recinte.

Uns treballs de conservació que es fan periòdicament perquè les instal·lacions estiguan en perfectes condicions.

CatalàEspañol