Notícies d'Alacant i província

divendres, 19 abril 2024

El pavelló de Tómbola comptarà amb tres pistes cobertes, cinc graderies i aforament per a 350 espectadors

El projecte es construirà per 5,5 milions, en una parcel·la de 18.422 metres quadrats, i façalitarà la pràctica de bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton.

L'Ajuntament d'Alacant dóna llum verda a una important obra que millorarà les instal·lacions esportives a la zona nord amb l'aprovació del projecte per construir un nou i modern complex esportiu a Tòmbola amb un pavelló multidisciplinari, que preveu allotjar 350 espectadors i comptarà amb tres pistes cobertes, sobri una parcel·la de 18.422 metres quadrats, situada al carrer de Penàguila.

La reforma integral d'estes instal·lacions té una inversió de 5.573.773 euros i un termini de construcció de 24 mesos, i ha estat impulsada per les regidories d´Infraestructures, que dirigeix ​​José Ramón González, i la d´Esports, amb José Luis Berenguer.

L´equip de Govern destaca que “el projecte contempla un gran pavelló d´alta qualitat amb un disseny molt modern i atractiu, que s´adaptarà perfectament a les necessitats dels usuaris i modernitzarà de forma substancial l´equipament públic del barri i la imatge de l´actual poliesportiu ”.

En concret l'Ajuntament d'Alacant executarà este ambiciós projecte, elaborat per la mercantil Sant Joan Arquitectura SL, en unes instal·lacions situades al costat del poliesportiu preexistent a Tómbola, on s'ubica una instal·lació municipal destinada a futbol sobri gespa artificial que es mantindrà, en una poma definida pels carrers Penàguila, Verge del Puig, Verge del Roser i Verge de la Llum.

Reforma i construcció de tres noves pistes esportives

El projecte preveu utilitzar l'espai on actualment hi ha la pista de futbol sala/bàsquet i de pàdel per construir este important nou pavelló, que tindrà tres noves pistes cobertes per a usos de modalitats esportives com bàsquet, handbol, futbol sala, voleibol i bàdminton, sala fitness, cafeteria, vestuaris i graderia.

Els edils d'Esports i d'Infraestructures van destacar que este projecte forma part del pla de modernització de les instal·lacions esportives que es va iniciar fa uns anys amb què “estem aconseguint invertir en millorar les infraestructures, pavellons, poliesportius, camps de futbol perquè siguen reparats , aconseguint posar-los en valor amb noves construccions com este pavelló a Tòmbola perquè els nostres esportistes puguen entrenar a les millors instal·lacions i en perfectes condicions per a l'ús esportiu”.

D'esta manera es fa una ferma aposta al barri de la Zona Nord per construir un complex esportiu de primer nivell, amb un edifici amb cinc graderies i un aforament per a 350 persones. L'ordenació del conjunt de la parcel·la quedarà integrada paisatgísticament amb vials per als vianants per fer-ho més accessible, i l'edifici tindrà un balanç d'emissions de CO2 nul durant el funcionament.

Així mateix, el pavelló poliesportiu estarà destinat a ser utilitzat per l'Ajuntament d'Alacant i com a responsable de l'ús la regidoria d'Esports, per a l'educació física, l'esport escolar, l'esport recreatiu, l'entrenament i la competició d'àmbit local de l'esport federatiu. El centre estarà dotat de tots els espais necessaris per al desenvolupament de les activitats amb pistes esportives, vestuaris, lavabos i magatzem.

Este projecte s`ha basat en directrius de sostenibilitat i balanç mediambiental quasi zero en edificació, amb lʻobjectiu tal com ha destacat lʻedil José Ramón González de "millorar lʻeficiència energètica i minimitzar la demanda mitjançant característiques bioclimàtiques i ecoeficients de lʻedifici". Per fer-ho, s'ha maximitzat la producció energètica amb fonts renovables, aplicant tècniques d'arquitectura bioclimàtica, eficiència energètica, producció renovable i bioconstrucció.

Nou pavelló amb unes instal·lacions de primer nivell

El futur pavelló també comptarà a més de les tres pistes, amb una sala de musculació i fitness, magatzem d'aparells, vestuaris per als jugadors, zona de treball i vestuari per a monitors i àrbitres, sala d'infermeria, zona de serveis i lavabos. Així com un espai per als visitants amb accés, vestíbul i passadissos distribuïdors, graderies per a 350 espectadors, cafeteria i lavabos.

A més, este projecte planteja una intervenció a la urbanització de la zona, amb una nova pavimentació i afegint zones d'aparcament per a bicicletes i espais enjardinats amb el canvi de lluminàries.

La superfície construïda total entre pistes esportives i edificacions a la parcel·la és de 5.956 metres quadrats, i la superfície de l'edifici projectat és de 4.157,17 metres quadrats. Pel que la superfície construïda final a tota la parcel·la serà de 10.113,17 metres quadrats.