fbpx

Notícies d'Alacant i província

dijous, 30 juny 2022

Adjudiquen la urbanització de la parcel·la de la nova caserna de la Guàrdia Civil d'Alacant

Este nou pas desbloqueja 31 anys de gestions per a la construcció de les noves instal·lacions de la Benemèrita.

L'Ajuntament d'Alacant aprovarà a la Junta de Govern Local de dimarts que ve l'adjudicació de les obres de reurbanització de la parcel·la destinada a albergar la nova Comandància de la Guàrdia Civil al barri de Rabasa, entre els carrers Villafranca, Pilar de l'Horadada i la prolongació de l'avinguda Jaume I -bocant amb la Via Parc-, al barri de Rabasa, sent la UTE formada per Sigma Infraestructuras SL i Triturats Yorci SL la millor classificada amb una oferta de 832.771,84 euros i per un termini d'execució de sis mesos.

- Publicitat -

El regidor d´Urbanisme, Adrián Santos, ha manifestat la importància d´adjudicar este projecte, ja que l'acord porta gestionant-se a l'Ajuntament d'Alacant des de l'any 1987, "després de 31 anys de gestions perquè es pugui construir una nova Comandància a través d´una permuta de l´Ajuntament", i alhora ha ressaltat que "això ha estat possible gràcies a les gestions dutes a terme a través de l´àrea de Patrimoni".

L'objecte del present projecte és definir les obres necessàries per conferir a la parcel·la, destinada a futura seu de la Comandància de la Guàrdia Civil a Alacant, la categoria de solar. És a dir, es projecta a més de la pavimentació necessària, la implantació dels serveis d'aigua potable, sanejament, enllumenat, jardineria, senyalització horitzontal i vertical, i les connexions viàries i d'instal·lacions amb la urbanització limítrofa existent.

- Publicitat -

La urbanització projectada inclou la creació d'un nou carrer de vianants de 10 metres d'amplada a l'avinguda Jaume I que tanqui la parcel·la per l'Oest. Alhora, es dotarà de continuïtat el carril bici de la zona, l'enllumenat públic es realitzarà amb llum LED, hi haurà una xarxa de reg automatitzada i la jardineria de la zona comptarà amb espècies arbòries com la morera blanca.

L'acord entre l'Ajuntament i el Ministeri de l'Interior recull una permuta en què l'Ajuntament d'Alacant cedeix 26.297 metres quadrats de la parcel·la municipal objecte de l'actuació, situada a l'avinguda de Jaume I, núm. 35, per l'edifici i solar de l'actual seu de la Comandància, denominat Hospital del Rei, situat al carrer Sant Vicent nº52.

Enjardinament de la mitjana de l'avinguda Costa Blanca

Així mateix, l'Ajuntament d'Alacant aprovarà a la Junta de Govern Local de dimarts que ve l'adjudicació de la millora de la mitjana de l'avinguda Costa Blanca a Platja Sant Joan, en el tram comprès entre la glorieta de la Democràcia i la plaça de la Corunya , a la mercantil STV Gestión SL, amb una oferta de 75.000,35 euros i un termini dexecució de tres mesos.

El regidor de Medi Ambient, Manuel Villar, ha explicat que "la finalitat d´este projecte és condicionar la mitjana situada entre les calçades i dotar-la de xarxa de reg, ja que actualment no està enjardinada i per tant està depreciant la imatge d´esta avinguda tan concorreguda en un dels barris amb major població de la ciutat”.

De la mateixa manera, el responsable de l'àrea també ha afegit que “estem posant tots els recursos i esforços des del departament municipal de Zones Verdes perquè tots els espais mediambientals de la ciutat ofereixin la seua millor imatge i les millors condicions per a l'ús i el gaudi de els nostres veïns i els turistes que ens visitin”.

Actualment existeix una mitjana sense enjardinar que, en estar desproveïda de vegetació, s'utilitza com a aparcament donant una mala imatge urbana i diferenciant-se de la resta de mitjanes de l'entorn que si estan enjardinades a partir de la Plaça de la Corunya.

D'esta manera, el projecte contempla l'adequació de la mitjana mitjançant la utilització de gespa artificial, graves de colors i la instal·lació de testos de formigó.

ValenciàEspañol