Notícies d'Alacant i província

dissabte, 10 desembre 2022

Isabel Bartual: «Vaig a ser jo mateixa i espero que quan acabi l'any els alacantins Recorda com una noia propera i atenta amb la qual se sentin orgullosos»

La flamant Bellea del Foc 2019 assumeix el càrrec de representar la capital alacantina amb molt entusiasme, il·lusió i responsabilitat. L'emoció que li va produir el seu nomenament a l'elecció no li va permetre escoltar el nom de la seua comissió, Carrer Sant Vicent. Està molt contenta d'assolir el seu somni de ser Bellea i també té la ment posada el 2021 per aconseguir el desig de ser Policia Local.

AF: Què vas sentir a l'escoltar el teu nom com a nova Bellea de l'Foc? 

- Publicitat -

IB. Va ser un moment molt bonic. Quan vam eixir a pati de Cavalls ni tan sols em recordava del que havia fet quan em van nomenar i la veritat és que estic molt contenta i feliç.

AF: Tinc entès que no vas poder escoltar el nom de la teva comissió, no?

- Publicitat -

IB: La primera vegada quan em van nomenar dins dels set sobres realment no vaig arribar a escoltar el nom de la meva comissió. Vaig escoltar carrer i ja totes les meves companyes van començar a abraçar-me i la veritat que és no vaig arribar a escoltar el nom complet.

AF: Quina ha estat la felicitació que t'haja fet especialment il·lusió?

IB: Totes. En general estic molt agraïda de totes les felicitacions i mostres d'afecte que m'està donant tot el món i no et puc dir cap en concret perquè em fan molta il·lusió totes. El fet que es recordin de tu sempre agrada.

AF: Quant de temps portaves esperant este moment?

IB: Jo crec que al final tota la vida. Quan entres a una foguera des de petita sempre t'imagines este moment, sembla que mai no arribarà i una vegada que ets bellesa se't passa volant.

AF: Portes vinculada a el món de les fogueres des que vas néixer. No obstant això, el 2014 va ser un any molt important per a tu perquè vas decidir ser dama de la Foguera. Va ser este el punt d'inflexió per arribar a ser Bellea de l'Foc?

jo estava només en barraca i era molt alta per eixir de dama infantil. Llavors em vaig esperar i amb 17 anys ja vaig eixir de dama adulta.

IB: No, jo sempre he volgut ser dama i bellesa. L'única cosa que quan vaig entrar a formar part de la barraca jo ja era a la foguera des dels 5 anys. Després fins als 12 no vaig entrar a formar part de ser bellea i en esta etapa que sols eixir d'infantil, jo estava només en barraca i era molt alta per eixir de dama infantil. Llavors em vaig esperar i amb 17 anys ja vaig eixir de dama adulta.

AF: Com estàs vivint estiguas primeres hores com Bellea?

IB: Molt bé. M'han tractat súper bé, ens porten d'un lloc per l'altre, però sempre amb molt d'afecte i ens cuiden molt. Estic molt contenta.

AF: Com portaràs la fama alacantina? Estàs preparada per conviure amb els focus o de primeres et fa una mica de vertigen?

IB: Bé jo crec que tot és acostumar-se, no? Jo pensava que m'anava a donar més vergonya la passarel·la i jo crec que una vegada que puges, t'acostumes i t'agrada.

AF: Quin serà el senyal d'identitat que veurem d'Isabel Bartual en el seu regnat com Bellea de l'Foc?

IB: Vaig a ser jo mateixa i espero que quan acabi l'any Recorda com una noia propera i atenta amb la gent. Recorda la com una persona propera i que se sentin orgullosos.

Isabel Bartual posant somrient / Cano Fotografies
Isabel Bartual posant somrient / Cano Fotografies

AF: Com serà la teva relació amb les Dames, t'hi recolzaràs molt?

IB: Sí, estic molt contenta perquè amb una d'elles érem amigues abans i fins i tot abans de ser belleses. Amb dos o tres hem tingut moltíssima relació al llarg de l'any, d'amistat i quedar fora del que són els actes, i realment amb les altres dos noies ens portem bé, l'únic que quan som tantes fem uns grupets amb qui tenim més afinitat, però amb elles que no havia tingut molta amistat durant l'any cal dir que són encantadores i estic molt contenta. I també amb les nenes, que són un sol (rialles).

AF: El destí ha volgut que també visquis un canvi de presidència i no tindrem president de Hogueras fins al setembre. Este fet et farà prendre més responsabilitats, créixer més rádemane en el teu nou paper?

IB: No, el fet que no hi haja president de Federació no vol dir res. A la Federació hi ha persones molt preparades i no crec que anem a notar un canvi ni que tingui més responsabilitat, ni molt menys.

AF: Em referia més que res a si este fet et podria fer madurar més rádemane al teu nou càrrec en no tenir la tradicional figura de suport del president…

IB: No, aquí a la Federació les persones estan molt preparades i no crec que anem a notar cap canvi.

AF: Quina és la teva recepta per millorar les Fogueres, si es poden?

IB: Jo considero que estan molt bé i que van evolucionant a mesura que es vagi necessitant. El sentit de la Bellea és gaudir i viure'l al màxim perquè al final és un any que et regalen i que són molt poques les que en podem gaudir. La millor manera d'agrair-s'ho és gaudir i viure'l.

AF: A nivell més personal, ets criminòloga i estàs preparant-te les oposicions a Policia Local. ¿Ho podràs compaginar?

IB: Em queda una assignatura per acabar la carrera, ja tinc fet el TFG i les pràctiques, això queda sol. Al gener vaig començar l'acadèmia per a Policia ia mi les oposicions que m'interessen són les del 2021, ara intentaré anar a classe els dies que puga i jo crec que quan s'acabi l'any podré continuar amb l'acadèmia i presentar-me a les del 2021. No és una oposició imminent que cal estudiar ja, hi ha marge (rialles).

AF: Com et defineixes a tu mateixa?

em considero una persona molt responsable i molt compromesa amb tot el que faig i amb tot allò que vull. això era un càrrec que volia i m'ho prendré molt seriosament i ho gaudiré molt.

IB: Definir-me a mi mateixa és una mica complicat (riu), però em considero una persona molt responsable i molt compromesa amb tot el que faig i amb tot el que vull. Per descomptat, això era un càrrec que volia i m'ho prendré molt seriosament i ho gaudiré molt.

AF: Què signifiquen per a tu les Fogueres?

IB: És alegria, és gent, és festa, una manera de eixir-te una mica de la vida diària, i és una festa estupenda (riu).

AF: Quines altres Bellees de l'Foc són referents per a tu?

IB: Jo crec que totes perquè totes ho han fet molt bé i podem aprendre de cadascuna d'elles. Totes les dones que han representat a Alacant són persones que ho han fet molt bé.

AF: Un racó preferit d'Alacant?

IB: El Port. Esta zona, el passeig, l'esplanada, la platja, esta part m'agrada molt.

AF: Finalment, dins d'un any com t'agradaria que els alacantins et recordessin després el teu regnat com Bellea de l'Foc?

IB: Doncs com una persona propera, que al costat de les dames i bellesa infantil, estiguan molt contents i orgullosos de la representació que han tingut d'Alacant.

CatalàEspañol