Notícies d'Alacant i província

dimarts, 29 novembre 2022

Iker Casillas diu adéu a el món de el futbol

El porter ha publicat una emotiva carta de comiat a les seues xarxes socials, anunciant la seua retirada de el futbol i mostrant el seu agraïment perquè "ha estat el camí i el destí somiat".

Tot i que ja es coneixia la notícia, Casillas ha decidit comunicar oficialment la seua retirada després de complir el seu contracte amb el Porto. El mític i estimat porter ha publicat una emotiva carta en les seues xarxes socials mostrant el seu agraïment.

- Publicitat -

«Sant Caselles» penja les botes amb 39 anys i deixa un palmarès inqüestionable amb un Mundial, dos Eurocopes, cinc Lligues, tres Champions, quatre Supercopes, dos Copes de Rei, dos Supercopes d'Europa i dos Lligues portugueses.

A continuació, reproduïm textualment la carta que ha deixat per als seus seguidors, amics, companys i fins i tot rivals:

- Publicitat -

«Hola a tots, hui és un dels dies més importants i, alhora més difícils, de la meva vida esportiva: ha arribat el moment de dir adéu.

El meu recorregut el món de el futbol va començar fa 30 anys, ha estat un camí llarg i, com tot camí, ha tingut moments bons i menys bons, alegries, però també tristeses. En este moment de la meva vida, i amb perspectiva, puc dir sense cap dubte que ha valgut la pena.

he tingut la gran sort de poder dedicar-me professionalment al que m'apassiona, m'omple i em fa feliç: EL FUTBOL.

Recordo quan era un xiquet, i començava a jugar als camps de terra del meu poble, Navalacruz, als camps de Móstoles o els de l'antiga Ciutat Esportiva del Reial Madrid, per després arribar a jugar als estadis més importants del món, i entre ells, especialment, en què he desenvolupat la meva carrera professional, el Santiago Bernabéu i Do Dragao.

A l'mirar enrere m'adono del que afortunat que sóc per tot el que s'ha aconseguit i no em refereixo només als títols, sinó a la part humana.

hui és un dia difícil, però no un dia trist, em considero un afortunat per haver arribat fins aquí, com he arribat, per haver aconseguit tot el que he aconseguit, per tot això… estic feliç.

No vull acabar sense donar les gràcies a tots els que m'heu acompanyat en este viatge:

A la meva família, pels sacrificis que vau fer perquè jo pogués arribar on he arribat i que em van permetre fer realitat els meus desitjos. Vosaltres sou partícips de tot el que he aconseguit al llarg de la meva carrera.

A la meva dona, i els fills Martín i Lucas, gràcies per tot el vostre suport, per totes estes hores que no he pogut passar al vostre costat en este últim trajecte de la meva vida esportiva. Gràcies per comprenderme i animar-me a gaudir d'esta vida que vaig triar. Sens dubte al vostre costat tot és més fàcil.

Als meus clubs: el Reial Madrid on vaig passar tota una vida, em van educar, em van veure i van fer créixer, per inculcar-seus valors i, en definitiva, per ser el que sóc.

A el FC Porto, per acollir-me com ho va fer, per ensenyar-me a veure les coses des d'un altre angle, a donar-me l'oportunitat de conèixer bé un club i una ciutat que m'ha enamorat i sempre portaré al cor. Sempre formareu part de mi.

Als presidents dels clubs en els quals jugat, per permetre arribar a tots els meus somnis.

Als meus companys d'equip, sense ells mai hauria aconseguit res. Un equip és la suma de tots i cadascun dels seus components, remant en una mateixa direcció per aconseguir un objectiu comú.

Als meus entrenadors, per confiar en mi, escoltar-me i ensenyar-me tot.

Als seleccionadors de les diferents categories de la Selecció Espanyola per convocar-permetre formar part de l'equip del meu país i aconseguir els majors triomfs.

Als seguidors dels equips en què jugat, per recolzar-me i acompanyar-me, però també per haver-me exigit el màxim per aconseguir la millor versió de mi mateix.

a totes les persones que van treballar i treballen en els clubs en què he estat per fer les nostres vides més fàcils.

als meus rivals i els seus aficionats pel respecte que sempre m'han transmès i en el qual jo sempre vaig sentir per ells.

Als meus amics de tota la vida, per això, per aguantar-me tota una vida. Als amics que he anat forçant al llarg de tots estes anys, gràcies per cruzaros en el meu camí.

Estic en deute amb tots i cada un de vosaltres, heu segueixo absolutament vitals en tota esta aventura.

Però, sobretot, gràcies a el futbol, ​​per permetre formar part d'ell, per ser un esport meravellós, per permetre viure una vida plena de passió i emocions, per donar-me moments de felicitat, per fer-me créixer com a esportista i com a persona, per donar-me l'oportunitat de conèixer i compartir moments amb tantes i tantes persones increïbles. En definitiva, GRÀCIES PER donar-me'l TOT.

L'important és el camí que recorres i la gent que t'acompanya, no la destinació a què et porta, perquè això amb treball i esforç, arriba sol i crec que puc dir, sense dubtar, que ha estat el camí i el destí somiat.

Tinc clar que no és un punt final, el viatge no acaba aquí. Això segueix i segur que prompte ens trobarem de nou.

hui deixo enrere estes tres pals que em van veure créixer com a porter, els que en cada moment em van col·locar al meu lloc i em van obligar a mantenir els peus a terra, estes tres pals als que tant dec i que segur que trobaré a faltar. I allà també us deixaré a vosaltres, els meus fidels aliats, allà penjaré els guants".

CatalàEspañol