````

Notícies d'Alacant i província

dijous, 25 abril 2024

L'HLA Alacant cau a Corunya

L'HLA Alacant cau als minuts finals en un partit en què va tornar la millor versió de Pitts.

Partit de moltes anades i voltes al marcador i les dinàmiques de joc el que es va viure a Riazor. Els gallecs van començar el partit amb més encert que un HLA Alacant que no va acabar de trobar l'encert en les primeres situacions de joc. Mancant 3:37 del primer quart Justin Pitts va anotar la seua primera cistella per rebaixar la diferència a 10 punts.

20-9 per finalitzar un primer quart amb clar domini corunyès. El segon acte va canviar totalment el guió del partit. Justin Pitts va emergir amb una gran actuació per liderar l'ofensiva alacantina. El base nord-americà va traure a relluir la seua millor versió per acabar la primera part amb 21 punts i capgirar el marcador per marxar al descans 35-38.

El tercer quart va començar amb un tir lliure de Pedro Llompart que va ampliar a 4 punts la renda i va donar pas a un període amb intercanvi de cistelles constant. Rolandas Jakstas va assumir protagonisme en atac amb un Justin Pitts que seguia inspirat per mantindre el partit en un puny. Gerel Simmons va sumar dos punts per tancar el tercer quart amb un marcador de 53 a 50.

Pitts va empatar el partit amb un triple des de la cantonada a què va respondre Coruña amb un parcial de 6-0 que va obligar Gonzalo García de Vitòria a demanar un temps amb què l'HLA Alacant va reaccionar. Parcial de 0-4 per posar-se 59-57 al marcador que va aconseguir l'oratge mort local.

Esta aturada va canviar el destí del matx i amb 5 tirs lliures de manera consecutiva Leyma Coruña va obrir una renda que seria definitiva per al resultat final. Des del tir lliure els locals van sumar i l'HLA Alacant es va diluir en estes compassos finals de partit per acabar caient per 75-61.

El pròxim dissabte a les 20:30h l'HLA Alacant rep Movistar Estudiantes al Ferrándiz.

Leyma Bàsquet Corunya (20+22+18+22): Löfberg (7), Soluade (6), Javi Vega (4), Diagne (5), Álex Hernández (15) –quintet inicial– Gray (8), Schaftenaar (4), Mikel Sanz (3), Monaghan (17), Ward (6).

Lucentum HLA Alacant (9+29+12+11): Van Zegeren (8), Matulionis (2), Simmons (8), Jakstas (6), Carlos Noguerol (2) –quintet inicial– Pilepic (5), Llompart (3), Pitts (27), Joan Tomàs (0), Menzies (0).

Àrbitres: Igor Esteve, Juan Ramón Hurtado i Eva Areste.

Incidències: Partit ajornat de la 13a jornada, disputat al Palau dels Esports de Riazor abans uns 500 espectadors