````

Notícies d'Alacant i província

diumenge, 5 maig 2024

El HLA Alacant cau davant Arcs Albacete Basket i es queda sense el premi de la Copa (99-87)

L'equip lucentino acaba la primera volta de competició a LEB Plata en tercera posició amb deu victòries i cinc derrotes.

El HLA Alacant va patir a Albacete fins l'últim moment per aconseguir un triomf que li va ser esquiu. Els de David Varela van dominar durant gran part de la trobada però els tirs lliures van portar el partit a una pròrroga on els locals es van fer forts i van deixar als alacantins sense victòria i sense la final copera. Arcs Albacete Basket es va imposar per 99 a 87 gràcies a l'actuació de l'escorta Garret Covington que va signar 32 punts per aconseguir el MVP de la trobada. Uns 60 aficionats de la penya Kali Nord es van desplaçar a Albacete per animar els lucentinos.

Tot i que la jornada es disputava en horari unificat, els lucentinos van començar el seu partit coneixent que la Copa 2018 es disputaria a Granada per la trobada avançat entre Baskonia i els andalusos. Malgrat esta notícia, alacantins i Albacete van saltar a l'parquet concentrats en la seua cita de lliga. Els locals van estrenar el seu marcador amb una cistella de Olumiyiwa però l'encert exterior dels pupils de Varela els va llançar fins a una diferència de 7 punts (10-17). La pugna es va igualar amb el final de la cambra i un triple d'Albacete sobri la botzina va deixar el resultat en 21 a 24 a la fi dels 10 primers minuts.

A més de l'notable encert des de la línia de 6'75, l'apunt positiu en les files Lucentinas arribava amb la reaparició d'Álvaro Llop després de la seua lesió a Navarra. Durant el segon acte, la igualtat es mantenia a la pista però a poc a poc els visitants es distanciaven dels seus adversaris aprofitant els 4 minuts sense anotació en el conjunt local (23-31). Els homes de Varela es van reactivar amb l'equador de la cambra i les cistelles de Covington van acostar les posicions fins al 35 a 42 amb el que van arribar a la mitja part.

Els d'Albacete van reaparèixer amb més encert ofensiu i la seua empenta els va posar a 2 punts amb els seus rivals. Els lucentinos van tractar de recuperar el control sumant de 3 en 3 però els locals van aguantar el ritme per posar les taules en el marcador (52-52). Precisament amb un triple d'Ortega li van donar la volta a el resultat i van aconseguir una renda de 3 punts. El HLA Alacant es va reposar ràpidament i quatre cistelles consecutives van col·locar guanyant per 57 a 62 i van conservar el seu avantatge fins al 61 a 64 amb el qual va acabar l'envit.

Llop i Outerbridge van començar el quart amb 2 triples que els van posar 9 amunt. Esta diferència no va suposar un fre per a les ofensives locals que van seguir confiant en el seu encert exterior. Dos triples de Covington consecutius van ajustar les posicions (74-78) a poc més de 3 minuts per disputar. La diferència es va mantindre estable en estes últims compassos prolongant l'emoció fins al final. Javi Marín va baixar la diferència a 2 punts des de la línia de tir lliure a falta de 21 segons, Llop va errar dos a falta de 10 i els lliures de Covington van igualar el duel a 84 a 2 segons de la fi. Rivero ho va intentar però el partit va marxar a la pròrroga.

De nou Covington va donar el primer cop amb el seu huitè triple però l'HLA Alacant va aguantar el pols inicial. No obstant això, els locals van aprofitar la inèrcia de la remuntada i l'empenta del seu públic per aconseguir la seua màxima mentre el cèrcol rebotava contínuament els tirs lucentinos. D'esta manera es va esgotar l'oratge al pavelló d'Albacete sense el premi de la victòria per als visitants.

Un cop superada la primera volta de la competició, els alacantins hauran de repetir com a visitants en la jornada número 16 davant Aquimisa Laboratori Formatge Zamorano. La trobada es disputarà el dissabte 6 de gener a les 20: 30h. al pavelló Ángel Nieto. El duel disputat a la primera jornada va finalitzar amb victòria de l'HLA Alacant per 77 a 59.

Fitxa tècnica:

Arcs Albacete, 99: J. Ortega (22), À. Vázquez (4), J. Marín (7), G. Elías (16), B. Olumiywa (18); D. Maldonado (-), A. Picazo (0), D. Fox (0), E. Gómez (0), T. Livingston (0), G. Covington (32), J. Otero (-)

HLA Alacant, 87: P. Rivero (14), O. Outerbridge (14), N. Díaz (15), A. Sidibe (16), J. Lafuente (7); B. Sidibe (-), M. Ortín (-), T. Fernández (3), A. Chapela (0), À. Llop (6), K. Obiekwe (12), P. Matarredona (-)

àrbitres: Enrique Miguel López Herrada i Alejandro Aranzana García