````

Notícies d'Alacant i província

dimecres, 24 abril 2024

L'HLA Alacant aconsegueix una victòria contundent a Girona

Els lluents s'imposen a Girona en un partit que van dominar de principi a final.

L'HLA Alacant torna al camí de la victòria i ho fa de manera contundent. Amb molt encert a la primera part i molta serietat a la segona meitat, els alacantins van aconseguir la sisena victòria de la temporada.

El partit va arrencar igualat, amb ambdós equips trobant cèrcol contrari amb façalitat i sense que cap dels dos s'enlairés al marcador. Després d'un parcial de 7-0 local que va posar 11-10 al marcador, va suposar el punt d'inflexió. Arran d'aquell moment, l'equip lucentí es va desfermar en atac i defensa. Amb un encert espectacular des del triple l'HLA Alacant es va desfermar i va començar a obrir rendes importants al marcador.

L'equip de Gonzalo García de Vitòria mossegava en defensa i en atac. Els triples van entrar i la diferència creixia. Simmons, Llompart i Jakstas lideraven l'equip en atac i en defensa l'HLA Alacant va deixar en 9 punts anotats en els darrers sis minuts del primer quart. Al final, els lucentins van tancar amb el 20 a 31 al marcador.

El segon quart va seguir el mateix guió amb què s'havia tancat. Un triple de Simmons faltant 7:45 per al descans va posar el 20 a 40 al marcador. Els llucentins van obrir una renda de 20 punts que mantindrien pràcticament durant tot el matx. Tot estava de cara per a l'HLA Alacant. L'equip lucentí no va afluixar i va aprofitar per trencar el partit al descans. La darrera jugada va ser el reflex de la gran primera part de l'HLA Alacant. Cistella a favor i després d'eixida del temps mort visitant, amb tan sols 4 segons per jugar, Jakstas va robar la pilota per anotar i deixar el 38 a 61 al descans.

El pas per vestidors va refredar una mica al HLA Alacant, que a la segona part no va estar tan encertat com a la primera. Tot i això, l'entrega i la solidesa sí que va ser la mateixa i ací va estar la clau de la victòria. Justin Pitts des del triple va obrir un tercer parcial que es va caracteritzar per l'intercanvi de cistelles als primers minuts. El ritme anotador es va frenar i Bàsquet Girona va intentar reaccionar per intentar la remuntada. Per moments s'hi van acostar i la diferència va arribar a ser de 13 punts. En aquell moment va emergir la figura de Llompart. El capità lucentí rebotejava, anotava i assistia per donar tranquil·litat a l'equip.

Amb un marcador de 60 a 73 va començar un darrer quart que l'HLA Alacant va saber gestionar a la perfecció. De la mà de la intel·ligència de Llompart o la solidesa de Jakstas l'equip de Gonzalo García de Vitòria va amarrar una victòria important per tornar al camí dels triomfs.

D'esta manera, l'HLA Alacant va vèncer per 75 a 94 en un partit que serveix per tornar al camí de la victòria.