````

Notícies d'Alacant i província

divendres, 26 abril 2024

El HLA Alacant pateix per vèncer en la pròrroga (90-98)

Els lucentinos es van sobriposar davant d'un mal inici de l'duel però van haver d'esperar a al minut 45 per segellar el seu cinquè triomf de la temporada.

El HLA Alacant torna a guanyar fora de casa davant el CB Extremadura Plasencia per 90 a 98. Els lucentinos van necessitar jugar de nou una pròrroga, com a Cambados, però en esta ocasió va acabar amb resultat favorable.

El conjunt alacantí va pecar de falta d'intensitat durant els primers compassos de l'duel i van haver de recuperar un parcial en contra de fins a 11 punts. Els de David Varela van poder segellar el seu triomf abans de l'oratge afegit però els extremenys es van resistir a lliurar el partit fins als instants finals. Álvaro Llop (30 punts i 34 de valoració) i Pedro Rivero (15 punts i 21 de valoració) van capitanejar la remuntada cap a la cinquena victòria del seu equip.

El conjunt d'Alacant va tornar a trobar-se amb una situació adversa des dels primers compassos, imitant l'inici de la seua trobada davant Agustins Leclerc. Els homes de Varela no es trobaven còmodes en atac i l'alta intensitat dels de Plasencia els va enlairar fins als 11 punts. A més, en menys de 5 minuts, els lucentinos van entrar en bonus de faltes en una cambra que van clausurar amb un desfavorable 21-13.

Amb les rotacions de la banqueta, l'HLA Alacant va recuperar la seguretat en el seu joc amb més fortalesa defenseva per acostar-se fins al 23 a 22 menys de 3 minuts de l'segon acte. No obstant això, els locals es van resistir a cedir-los el domini de el marcador als seus adversaris i van tornar a ampliar el seu avantatge fins als 7 punts. Els lucentinos van poder marxar a vestidors amb només 2 de desavantatge, però la cistella de Bayle en l'última jugada va posar el 41 a 37 a la mitja part.

Els d'Alacant van reaparèixer amb un triple i els locals van reaccionar amb un parcial de 8-0. En lloc d'afonar-se, els de Varela van respondre amb 9 punts consecutius que els van col·locar per primera vegada per davant en el marcador. Les dos forces es van equilibrar a la pista, però, Plasencia va poder recuperar fins a 6 punts de domini abans que Llop anotés els tirs lliures per deixar el lluminós en 63 a 59 abans de començar els últims 10 minuts reglamentaris.

Este quart va seguir favorable per als extremenys, els que seguien sumant punts al seu caseller mentre els lucentinos s'embussaven a la zona rival. Amb el final cada vegada més a prop, els lucentinos van anar creixent progressivament i van igualar l'electrònic a 73 amb menys de 4 minuts per disputar. Els d'Alacant van arribar a posar-se 4 punts per sobri en un emocionant tram final però, després de l'intercanvi de tirs lliures, el xoc es va haver de desempatar a la pròrroga (84-84).

El temps afegit va millor en el bàndol visitant i es van escapar ràpidament fins al 86-92. Els de Plasencia, minvats físicament, no van poder seguir el ritme dels seus adversaris i es van quedar sense premi per la feina feta durant la resta de el partit.

La plantilla d'l'HLA Alacant no podrà relaxar-se després el seu partit a Plasencia ja que dissabte tindran una nova cita amb la competició. En el seu segon duel consecutiu com a visitant s'enfrontaran amb el Àvila Autèntica-Carrefour 'El Bulevard' el dissabte a les 18: 00h. En el conjunt avilès es retrobaran amb Jon Ander Aramburu, jugador que va jugar durant dos temporades a Alacant i que està sent un dels referents en el seu nou club.

Fitxa tècnica:

CB Extremadura Plasència, 90: E. Kinney (2), A. Fonts (12), F. Serra (18), M. Álvarez (11), S. Aboubacar (14); P. Bayle (5), R. Valge (3), M. Martínez (5), R. Peters (0), A. Galán (20)

HLA Alacant, 98: B. Sidibe (2), A. Llop (), O. Outerbridge (19), P. Rivero (15), J. Lafuente (3); T. Fernández (11), A. Chapela (10), K. Obiekwe (0), N. Díaz (8), A. Sidibe (0), N. Laguerre (-)

àrbitres: Àngel de Lucas de Lucas i Guillermo Rius Marcos