Notícies d'Alacant i província

divendres, 19 abril 2024

El HLA Alacant va superar amb nota el Divendres 13 (62-55)

El HLA Alacant aconsegueix un important triomf davant el Coviran Granada per 62 a 55. Els lucentinos van ser superiors la major part de el partit però la bona defensa rival va mantindre l'emoció fins als últims compassos. Els jugadors de Varela van saber reposar-se a les envestides andaluses i Álvaro Llop va ser decisiu per inclinar la balança en els compassos finals. Un altre lucentino, Amadou Sidibe, es va emportar el guardó de MVP de el duel gràcies als seus 17 punts, 14 rebots i 27 de valoració en una jornada on la Fundació Lucentum va presentar a tots els seus equips davant la seua afició.

El gran dominador durant el quart inaugural va ser el conjunt local que va saltar a el parquet de l'Pedro Ferrándiz més concentrat. El parcial d'inici es va situar en un 9-0 a què Pau Pin va haver de respondre amb un temps mort en menys de 4 minuts de joc. El conjunt nassarita trobava serioses dificultats per frenar un Amadou Sidibe que dominava tant la zona ofensiva com els rebots defenseus. Tot i el bon quart realitzat per l'equip alacantí, els visitants van contindre la distància a la fin dels primers 10 minuts (20-13).

En el segon acte els papers es van intercanviar i eren els de Granada qui aconseguien gestionar millor les seues ofensives. D'esta manera van arribar a posicionar-se 21 a 18 als 3 minuts. Els homes de Varela no van trigar a respondre i van tornar a situar la seua renda en 10 punts. A més, en el bàndol nassarita Bortolussi cometia la tercera falta abans d'arribar al equador de la cambra. No obstant això, la diferència a la mitja part era de 31 a 25.

El canvi de quart va tornar a beneficiar els de Pablo Pin, els que van millorar la seua defensa i van retallar diferències fins al 31 a 30. Els alacantins van recuperar la seua posició però, en els últims minuts de la cambra, Granada va aconseguir prendre la davantera per primera vegada en el lluminós i acabar estes 10 minuts guanyant per 42 a 44.

Llop va reanimar a la graderia amb un triple per obrir el quart decisiu. Els jugadors de l'HLA Alacant van seguir amb avantatge en l'electrònic però les diferències eren mínimes. D'acord va ser acostant al final, la defensa lucentina va anar incrementant el seu nivell i un parcial de 6-0 va acostar als locals al seu objectiu a 1.17 per jugar (60-50). Els andalusos van intentar remuntar la situació amb 5 punts consecutius, però, sense temps per jugar, el triomf es va quedar a Alacant.

En la jornada número 4 de l'campionat, l'HLA Alacant haurà de viatjar fins a Galícia per enfrontar-se a l'Cambados Cidade Europea do Viño 2017. Els gallecs, que van ser una de les revelacions la temporada anterior, no han obtingut resultats positius en els seus dos primers enfrontaments de la lliga. La trobada està fixat el dissabte 21 d'octubre a les 18: 00h al pavelló O Pombal.

Fitxa tècnica:

HLA Alacant, 62: A. Llop (20), K. Obiekwe (2), O. Outerbridge (11), P. Rivero (0), A. Sidibe (17); B. Sidibe (0), M. Ortín (-), T. Fernández (0), A. Chapela (5), N. Díaz (7), P. Matarredona (-), N. Laguerre (-)

Coviran Granada, 55: E. Almazan (9), A. Bortolussi (5), M. Rodríguez (12), D. Wright (8), C. de Cobos (2); C. Corts (3), G. Martínez (0), A. Marín (9), F. Torres (7), D. Iriarte (0)

àrbitres: Antonio Manuel Zamora Rodríguez i David Sánchez Benito

assistència: 1.500 espectadors