````

Notícies d'Alacant i província

dimecres, 24 abril 2024

El HLA Alacant s'imposa a Navarra per 76 a 82 i enllaça tres victòries consecutives

El quadre alacantí es porta la victòria en un partit marcat per la lesió d'Álvaro Llop i la reacció lucentina de l'últim quart.

Cap, cor i arpa. Estes ingredients van ser els que va aportar l'HLA Alacant per imposar-se en l'Universitari de Navarra. El quadre alacantí es converteix en el primer equip a alçar-se amb la victòria al pavelló de la Comunitat Foral. Nacho Díaz finalitza com a MVP de el partit amb 25 punts i 5 rebots per a 32 de valoració.

Des de l'arrencada dels alacantins van imposar el seu ritme de joc en uns minuts inicials marcats pel embús ofensiu i la duresa defenseva. El quadre de David Varela es va mostrar molt concentrat en l'inici de l'xoc i poc a poc va anar obrint renda en el marcador. A falta de 7:50 per al final del primer quart, Llop va inaugurar el marcador amb un xut a taula tant. El HLA Alacant va créixer des de la defensa i el rebot, ia falta de 1:15 per al final del primer període Tomás Fernández es va aixecar en la línia de tres punts per posar el 7 a 18 en el lluminós.

El tècnic local, David Mànigues, es va veure obligat a demanar temps mort per tancar el parcial de 0-5 favorable als alacantins. Jorge Lafuente va tancar el primer quart amb un 2 + 1 que va disparar la diferència a 12 punts a la fi de el primer període (9-21).

El HLA Alacant va arrencar el segon quart amb un inspiradíssim Nacho Díaz contrarestant des del triple la defensa zonal de Bàsquet Navarra. Després d'una cistella de Lamine Deng van arribar dos triples més per l'HLA Alacant. Nacho Díaz, novament, i Jorge Lafuente van obligar a demanar temps mort a Basket Navarra. Des d'este moment, la diferència en el marcador es va moure al voltant dels 15 punts favorables per al HLA Alacant. Quan la primera part semblava morir amb el 25 a 40 en el marcador va aparèixer Nacho Díaz sobri la botzina per signar el +17 a la fi de l'segon quart.

Després del descans, no es va poder produir una pitjor notícia. En una acció defenseva, Álvaro Lobo va caure a terra lesionat. L'escorta madrileny es va doldre molt i va haver de ser retirat als braços dels seus companys. L'equip alacantí va acusar molt esta situació tan desagradable que va viure al parquet de l'universitari i ho va acabar pagant. El quadro navarrès, invicte fins ara a casa seua, i conegut com “els irrendibles” van fer gala d'este sobrinom i van empatar el partit. Lacunza es va aixecar en el 6,75 i va posar el 52 a 52 al marcador quan faltaven 7 segons del tercer quart.

Quan la dinàmica no podia ser pitjor per a l'HLA Alacant, va aparèixer l'arpa i el cor de l'equip lucentino. David Varela va aprofitar per ajustar les seues peces entre quarts i el conjunt alacantí va arrencar amb un parcial de 0-8. Va ser llavors quan va aparèixer la figura de Pedro Rivero per prendre el comandament de el partit. El base lucentino va anotar, va repartir joc i va aconseguir que el partit es manegés en una renda de +10 per l'HLA Alacant. Així mateix, faltant 1:10 per al final de la trobada va aparèixer Chapela per anotar un triple des de 8 metres que posava el 68 a 79. Navarra no es va rendir i amb dos triples seguits va obligar a decidir el partit des dels tirs lliures. El HLA Alacant es va mostrar segur i Rivero i Lafuente van amarrar la victòria.

El HLA Alacant rebrà divendres que ve, 1 de desembre, a Fundació Globalcaja La Roda al pavelló Pedro Ferrándiz.

Fitxa tècnica:

Bàsquet Navarra: Creu (2), Davis (8), Narros (29), García (12), Koné (12); Calvo (2), Lacunza (5), Lumbreras (0), Pérez (0), De el Riu (0), Dieng (0), Andelkovic (0)

HLA Alacant, 63: Rivero (16), Llop (2), Lafuente (12), T. Fernández (6), A. Sidibe (4); O. Outerbridge (4), B. Sidibe (8), A. Chapela (5), K. Obiekwe (-), N. Díaz (25)

àrbitres: Jorge Muñoz García i Mariano Martín Palomo Cañas