Notícies d'Alacant i província

dijous, 28 març 2024

El HLA Alacant aconsegueix el seu quart triomf consecutiu com a visitant (71-85)

Els lucentinos sumen la huitena victòria de LEB Plata davant el Baskonia i segueixen a l'aguait de el grup de líders.

El HLA Alacant manté la seua solidesa com a equip visitant i acumula 4 victòries consecutives a domicili gràcies a al 71 a 85 davant Baskonia. Els lucentinos es van reposar a l'última derrota contra la Roda ia la important baixa de Llop amb un seriós trobada a la pista de Mendizorroza.

Els locals, que van presentar dos noves incorporacions, van tractar de revertir la seua dinàmica de 7 derrotes encara que el desavantatge de fins a 20 punts va dificultar el seu objectiu. L'equip de Jon Txacartegi va intentar arribar a un final ajustat però els jugadors d'Alacant van mantindre la calma per emportar-se el partit sense contratemps.

Els lucentinos van entrar a la pista mostrant una gran seguretat en atac i van anotar en els seus tres primeres possessions. Per la seua banda, Baskonia es va veure 5 punts a sota en menys de 2 minuts i, recorrent als llançaments exteriors, li va donar la volta a el marcador (8-7). El HLA Alacant va aconseguir desenganxar-se de nou a 4 punts però el primer quart es va tancar amb empat a 19 entre els dos equips.

Els intercanvis de cistelles qüestionaven esta igualtat i el conjunt de Varela va igualar la seua màxima amb el 24 a 29. Els baskonistes van aprofitar les seues figures interiors per no deixar escapar als seus oponents però a poc a poc la diferència va arribar als 10 punts a 2 minuts per al descans (30-40). El quadre local va buscar frenar la amb un temps mort però els lucentinos van conservar esta superioritat en el lluminós a el pas per vestidors (32-44).

No obstant això, els de Vitòria van reaparèixer amb una gran intensitat i van acumular un parcial de 7-0 per reduir la distància a la meitat en els primers minuts de la segona part. Varela es va veure obligat a sol·licitar temps mort i els seus jugadors van respondre amb 7 punts consecutius per no perdre el control. Els locals van seguir lluitant per estrènyer el marcador però l'HLA Alacant va aguantar les ofensives i va arribar a l'últim envit 50-66 després d'un altre parcial a favor de +7.

Les cistelles de Fernández i de Chapela van estirar la diferència als 20 punts en dos minuts de la cambra. El filial baskonista no es va amagar davant este resultat i es va tornar a acostar gràcies a 7 punts consecutius amb quasi 6 minuts per jugar (57-70). Davant les envestides locals, Outerbridge va respondre amb 3 triples que van donar al seu equip la suficient tranquil·litat per disputar el tram final amb un ampli avantatge. Els d'Alacant van fer a el cronòmetre seu còmplice i van esgotar els segons per sumar la seua quarta victòria consecutiva lluny de l'Ferrándiz. L'anterior partit que van guanyar fora va ser davant el Bàsquet Navarra.

La pròxima jornada els tocarà tornar a jugar davant el seu públic en el partit que els enfrontarà contra el Reial Múrcia Bàsquet. El duel es disputarà el divendres 15 de desembre a les 20:45 hores, contra un equip a què ja es van enfrontar en pretemporada. Els murcians són una de les revelacions en la seua primera temporada a LEB Plata i acumulen 7 triomfs per 5 derrotes.

Fitxa tècnica:

Baskonia, 71: M. González (8), K. Gluditis (14), I. Dimakopoulos (11), I. Royo (5), A. Kurucs (5); S. Raieste (9), A. Ramon (5), I. Mulaomerovic (1), R. Williams Jr (13), A. Esteban (-), J. Macura (0)

HLA Alacant, 85: B. Sidibe (6), P. Rivero (13), K. Obiekwe (7), O. Outerbridge (16), J. Lafuente (9); T. Fernández (5), A. Chapela (6), N. Díaz (7), A. Sidibe (16), E. Pascual (-)

àrbitres: Jesús Marcos Martínez Prada i Jorge Camaño Muñoz