````

Notícies d'Alacant i província

dijous, 25 abril 2024

El HLA Alacant frena la seua ratxa de victòries com a local (66-77)

El HLA Alacant collita la seua primera derrota al Pedro Ferrándiz davant el Agustins Leclerc per 66 a 77. Els alacantins sumaven 3 victòries en el seu feu però no van poder materialitzar un bon partit davant el seu públic per augmentar esta xifra en el debut com a lucentino de Jorge Lafuente . El conjunt de Lleó va mostrar més seguretat sobri la pista per remuntar en l'últim quart mentre els pupils de David Varela no van aconseguir reconduir la situació amb desafortunades ofensives.

Els lucentinos van ser els qui van estrenar el marcador amb un triple de Nacho Díaz, però 7 punts consecutius dels de Lleó van provocar que els homes de Varela anessin a remolc fins a l'equador de la cambra. Un cop equilibrada la balança, els visitants van reposar la bretxa per acabar els 10 minuts inicials 17 a 21.

La transició a l'segon quart no va canviar la tònica i els lucentinos van arribar a veure 10 punts a sota en l'electrònic després del triple de Sanz (19-29). Davant este desavantatge, el HLA Alacant va posar més velocitat al seu joc i en tres minuts van igualar el duel a 29 punts. Tot i la bona feina dels locals, l'equip castellanolleonès va recuperar la seua posició privilegiada gràcies a l'encert exterior i va marxar a vestidors guanyant 34 a 38.

Els lucentinos van reaparèixer sobri el parquet decidits a corregir els errors de la primera meitat i ràpidament es van posar per davant. Els de Lleó seguien aprofitant el seu encert des de 6,75 però els alacantins van mantindre el nivell en l'anotació. La màxima de l'HLA Alacant va arribar als 5 punts de diferència i el tercer envit va finalitzar 57-54.

La fortuna no va acompanyar als locals durant les primeres possessions de la cambra decisiu i, encara que van poder ampliar el seu avantatge, van arribar als últims minuts amb un resultat ajustat. Només amb dos triples consecutius Agustins va recuperar el domini de el marcador i es va posicionar amb una renda de 6 punts a menys de 3 minuts de la fi. Els jugadors lucentinos van seguir lluitant per la remuntada però els seus llançaments no van fructificar davant la defensa dels de Jorge Álvarez, que sí que van trobar el camí a l'anella per guanyar per 66 a 77.

Després de disputar dos partits consecutius com a local, a l'HLA Alacant li tocarà desplaçar-se en les pròximes dos jornades de LEB Plata. El primer dels viatges serà a Càceres per enfrontar-se amb el CB Extremadura Plasencia el dimecres 8 de novembre a les 20: 45h. Els extremenys, els que compten amb el exlucentino Adrián Fuentes en la seua plantilla, acumulen un balanç de 3 victòries i 2 derrotes.

Fitxa tècnica:

HLA Alacant, 66: B. Sidibe (8), A. Llop (17), O. Outerbridge (12), P. Rivero (4), N. Díaz (7); M. Ortín (-), T. Fernández (3), A. Chapela (4), K. Obiekwe (6), P. Matarredona (-), A. Sidibe (5), J. Lafuente (-)

Agustins Leclerc, 77: D. Smith (18), J. Carrasco (0), M. Vázquez (13), J. Medina (6), A. Lazar (12); A. Bouzan (8), A. Sanz (12), O. de la Xarxa (-), R. Cachón (-), J. Oliva (4), A. Kavas (4)

àrbitres: Jorge González Zumajo i David Planells Caicedo

assistència: 800 espectadors