Notícies d'Alacant i província

dijous, 28 març 2024

A l'HLA Alacant se li ennuega el Ferrándiz (64-66)

Un triple de Globalcaja la Roda en l'últim segon va deixar als lucentinos sense la desitjada victòria davant el seu públic.

La sort li torna a ser esquiva l'HLA Alacant i perd davant Globalcaja la Roda després d'un triple en els últims segons de Hailey que va suposar el 64 a 66. Els lucentinos van intentar conservar l'avantatge collida en el quart període de el partit fins a esgotar l'oratge però els manxecs van aconseguir superar la defensa alacantina per emportar-se un partit que va estar igualat els 40 minuts. Jorge Lafuente va ser el jugador més destacat de l'xoc amb 17 punts, 12 rebots i 27 de valoració però les molèsties físiques li van impedir disputar les possessions finals sobri el parquet de l'Pedro Ferrándiz.

En la primera trobada de l'HLA Alacant després de la lesió de turmell d'Álvaro Llop els locals es van trobar amb un desavantatge de 5 punts en menys de 3 minuts (2-7). Els homes de David Varela no van esperar per respondre i van encadenar 6 punts consecutius per mantindre el pols amb els seus rivals. No obstant això, els de Castella-la Manxa van tornar a prendre el comandament en l'electrònic per acabar 13 a 16 els deu primers minuts.

El duel va seguir sense trobar un clar dominador durant el segon acte tot i que la Roda es mantenia per davant en el marcador. Només a l'equador de la cambra l'HLA Alacant va poder trencar esta tònica a l'col·locar el 21 a 20. Tot i la feina dels lucentinos, el seu avantatge no va perdurar i van marxar a vestidors 30 a 33.

Els locals van reaparèixer més actius després del descans i van anotar 4 punts consecutius en mig minut (34-33). No obstant això, els manxecs tornaven a contraatacar per impedir que els de Varela es creixessin. Un parcial de 0-5 va enlairar als visitants amb la seua màxima diferència fins al moment (38-45) però Lafuente va retornar les taules a l'duel amb dos triples. Amadou va posar al seu equip per davant i, amb un triple de Tomás Fernández, els jugadors de l'HLA Alacant van poder arribar a l'últim envit 51-46 després d'un 11-0 de parcial.

Els lucentinos van estirar la seua diferència a 7 punts (55-48) però, al meridià de la cambra, Anderson va igualar als armaris a 57. El conjunt dirigit per Alejandro González va tallar el bon moment dels alacantins i va aconseguir ennuvolar les ofensives locals per situar-se de nou 4 punts amunt. Un triple de Lafuente va impulsar als alacantins cap a la remuntada i els punts d'Amadou i de Rivero els van col·locar 64 a 61 a 1:30 per al final. Però l'emoció es va perllongar i els alacantins van intentar defensar el seu avantatge de 64 a 63 en les últimes possessions de la Roda. No obstant això, Hailey va anotar el triple decisiu i va fer que els visitants s'emportessin el triomf de l'Ferrándiz en un partit en què els seus aficionats desplaçats no van parar d'animar. Rivero va esgotar el segon restant amb un llançament exterior però el tir forçat de l'base lucentino no va traspassar el cèrcol.

A la jornada número 12 de LEB Plata l'HLA Alacant s'enfrontarà a la Fundació 5 + 11, filial de l'Baskonia que milita a ACB. Els lucentinos jugaran al pavelló Mendizorroza el pròxim 10 de desembre a les 12: 00h per intentar prolongar la seua ratxa a domicili. L'equip dirigit per Jon Txacartegi arribarà a la trobada després de perdre contra Basket Navarra per 93 a 81.

Fitxa tècnica:

HLA Alacant, 64: T. Fernández (11), P. Rivero (13), N. Díaz (4), A. Sidibe (12), J. Lafuente (17); B. Sidibe (2), A. Serneguet (-), A. Chapela (0), K. Obiekwe (1), O. Outerbridge (4)

Globalcaixa La Roda, 66: N. Rei (0), J. Hernández (19), C. Noguerol (12), D. Janell (6), J. Lenworth (11); T. Christopher (11), A. Fernández (0), J. Blázquez (4), J. González (3)

àrbitres: Francisco José Zafra Guerra i Alejandro López Lecuona

assistència: 1.200 espectadors