Notícies d'Alacant i província

dijous, 28 març 2024

A l'HLA Alacant se li escapa la victòria davant el CB l'Hospitalet (63-68)

La trobada va arribar igualat a l'últim tram i els visitants van saber gestionar millor el seu avantatge per prolongar la seua ratxa.

El HLA Alacant va patir des de l'inici davant el seu públic en el retorn a l'Pedro Ferrándiz després de dos partits guanyats a domicili. CB L'Hospitalet va mostrar les seues armes i va arribar a disposar d'una renda de nou punts en el segon quart que els de David Varela van saber neutralitzar gràcies, en part, a la bona feina de Llop (16 punts) i Amadou Sidibe (16 punts i 10 rebots).

En els instants finals el lluminós es va estrènyer i el capità Álvaro Llop va poder forçar l'empat fins a dos vegades, però este cop la pilota no va travessar la xarxa. L'Hospitalet estira la seua ratxa de victòries i es col·loca amb sis triomfs igualat amb l'HLA Alacant, la Roda i Coviran Granada al tercer esglaó de la classificació de LEB Plata.

Una setmana després de ser l'MVP de la trobada a Àvila, Tomás Fernández repetia titularitat i obria el marcador de l'Ferrándiz amb un triple. Tot i que els alacantins van donar el primer cop, els homes de Jorge Tarragona no perdien l'estela dels locals per equilibrar contínuament el duel i van finalitzar els primers 10 minuts amb avantatge (15-17).

L'ex lucentino Johan Kody va estrenar el segon quart forçant un 2 + 1 i va estirar la diferència fins als 4 punts. Amb el domini de al marcador, els catalans es van mostrar més còmodes a la pista i van aconseguir frenar els intents de l'HLA Alacant de revertir la situació. A més, els jugadors visitants els va acompanyar la punteria en moments clau per fixar la seua màxima en 9 punts (24-33). Els pupils de David Varela van estrènyer la distància a 2 punts però van marxar a la mitja part perdent 35 a 39.

La situació no va millorar per als lucentinos amb una cistella de l'Hospitalet després de la represa de la trobada. No obstant això, els membres de l'HLA Alacant van millorar les seues posicions defenseves i, abans d'arribar a l'equador de la cambra, tornaven a trobar-se per davant en l'electrònic (45-43). A poc a poc la renda local es va estirar als 5 punts, però el partit va arribar a l'últim quart 53-51.

En menys de 2 minuts, els visitants van sumar 7 punts consecutius i obligaven a l'HLA Alacant a afrontar de nou una situació adversa però amb menys d'un quart per disputar. Els casellers van tornar a situar-se en una diferència de 2 punts favorable per als catalans, tot i que ràpidament Schmidt va donar tranquil·litat al seu equip anotant el 58 a 64. A l'últim minut es va arribar amb 63 a 66 i, encara que els alacantins van tindre fins a dos triples per portar el duel a la pròrroga, la sort els va ser esquiva i els visitants es van alçar amb el triomf al Pedro Ferrándiz.

En la pròxima jornada de LEB Plata l'HLA Alacant haurà de visitar el pavelló de Bàsquet Navarra. L'equip dirigit per David Mànigues se situa en el dotzè lloc de la classificació amb 4 victòries i 5 derrotes. Els de Navarra arribaran a este partit després de perdre amb Àvila Autèntica per 75 a 65.

La Fundació Lucentum contra la violència de gènere

Mancant una setmana per al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, la Fundació Lucentum va centrar la seua acció social del partit contra Torrons Vicens en esta celebració. Abans del salt inicial, la plantilla de l'HLA Alacant va mostrar una pancarta mostrant el lema “Hi ha eixida a la violència de gènere” acompanyada pels jugadors del CB L'Hospitalet, els àrbitres de la trobada i representants polítics i institucionals.

Fitxa tècnica:

HLA Alacant, 63: T. Fernández (4), A. Llop (16), O. Outerbridge (9), P. Rivero (4), J. Lafuente (3); B. Sidibe (0), E. Pascual (-), A. Chapela (9), K. Obiekwe (-), N. Díaz (2), P. Matarredona (-), A. Sidibe (16)

Torrons Vicens CB L'Hospitalet, 68: P. Bassas (5), S. Gelazonia (10), I. García (19), E. San Epifanio (7), D. Schdmidt (12); X. Guia (-), J. Kody (9), J. Rodríguez (0), D. Gallardo (6), E. Kibi (0)

àrbitres: Carlos Gallego Rodríguez i Vicente Martínez Silla

assistència: 950 espectadors