````

Notícies d'Alacant i província

dissabte, 27 abril 2024

El HLA Alacant arrenca a LEB Plata amb pas ferm (77-59)

El HLA Alacant inaugura la temporada 2017-18 de LEB Plata amb victòria davant Aquimisa Laboratoris-Formatge Zamorano per 77 a 59. El Pedro Ferrándiz va ser l'escenari de l'debut per al conjunt de Varela en un duel que es va decidir en els 10 minuts finals a tot i que els alacantins van portar la iniciativa en la major part de la trobada. Orion Outerbridge va ser el principal referent ofensiu dels locals amb 34 punts i 37 de valoració.

L'honor de ficar la primera cistella de la lliga va recaure a l'HLA Alacant amb Outerbridge com a protagonista de l'acció. El conjunt local va ser el més rádemane a avançar-se però, durant els compassos inicials, el domini del marcador va estar molt renyit. Exemple d'això va ser un primer quart on els alacantins només es van poder enlairar a 4 punts que, en dos minuts, Zamora va poder recuperar per acabar l'acte 22 a 22.

Els homes de Varela poc a poc van ser gestionant millor els seus avantatges fins a posar el 44-35, la diferència més gran abans de l'equador de el partit. Després del pas per vestidors, el HLA Alacant va seguir assumint la responsabilitat d'anar per davant en l'electrònic. No obstant això, amb el canvi a l'últim quart, els visitants van aconseguir equilibrar el duel amb un parcial de 0-8. Esta situació crítica va servir per reactivar als de Varela que van encadenar 13 punts mentre es frenaven les aspiracions del conjunt de Saule Hernández. La dinàmica favorable es va perllongar fins al terme de la trobada per superar la primera prova per 77 a 59.

El tècnic de l'HLA Lucentum David Varela va mostrar la seua satisfacció amb el resultat de l'debut:

"És important començar guanyant a casa i evitar males dinàmiques. Destaco el resultat perquè hem estat capaços de tirar endavant un partit que s'ha posat complicat. Zamora ha aconseguit empatar a 55 punts però amb un parcial de 22-4 hem trencat el partit.

Hi ha hagut nervis, jugadors que encara no coneixen la lliga i situacions defenseves en què no hem estat tot el durs i agressius que hauríem de ser. Però tot això és normal en un primer partit. Hem tractat de corregir-lo i en la segona part només han ficat 21 punts. Aconseguir això és molt difícil però és el nostre objectiu per als pròxims duels".

Per la seua banda, el tècnic Zamorano Saule Hernández també va fer balanç de les coses positives i negatives del primer enfrontament oficial:

"El resultat final no és just amb nosaltres perquè la diferència real a la pista no ha estat esta. L'excessiu cansament, motivat per jugar contra físics que són superiors als nostres, ha fet que cometem pèrdos que han aprofitat per escapar-se en els últims minuts. Encara hem d'aprendre, ser consistents i anar creixent en el nostre joc sense tindre baixons com en el partit d'hui, però crec que durant 35 minuts la sensació que ha donat l'equip és més que correcta".

La segona cita de LEB Plata durà a l'HLA Alacant a terres madrilenyes per enfrontar-se a un recent ascendit a la categoria, el Real Canoe. Els de la capital debutaran en la categoria en la vesprada d'el dissabte 30 de setembre davant el Arcs Albacete Basket.