fbpx

Notícies d'Alacant i província

dilluns, 3 octubre 2022

Sanitat conclou les obres de modernització de l'Consultori Mèdic de Tabarca

L'Ajuntament d'Alacant espera rebre els treballs de rehabilitació en breu, amb la idea de reprendre les consultes en estiguas instal·lacions els propers dies.

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant, dirigida per Julia Llopis, ha conclosos les obres de rehabilitació i millora de l'Consultori Mèdic de l'illa de Tabarca, que rep més de 200.000 visitants a l'any.

- Publicitat -

Sanitat va treure a concurs públic estes treballs per millorar l'atenció als veïns de «l'illa plana», així com als turistes que diàriament arriben per passar la jornada en ella, distant una vintena de quilòmetres d'Alacant.

Les obres es van projectar el 2019 per restaurar i ampliar espais de l'Consultori mèdic i modernitzar l'habitatge municipal annexa, que utilitza el personal mèdic i sanitari que atén este equipament. El procediment obert que va canalitzar estiguas tasques xifrar el pressupost base per a la seua execució en 99.470 euros.

- Publicitat -

L'empresa constructora que va guanyar la licitació es va comprometre a executar els treballs en quatre mesos, per 86.708 euros.

La regidora de Sanitat, Acció Social i Família, Julia Llopis, ha manifestat que «l'Ajuntament, en breu, procedirà a la recepció oficial de les obres, el que ens permetrà, a continuació, fer la mudança per dotar les instal·lacions de l'equipament necessari per atendre les consultes tant dels residents de l'illa com dels turistes que ho necessitin ».

Treballs en dos fases

La regidora ha aclarit que els pacients, durant estes últims mesos amb el Consultori en obres, han estat atesos en el Lloc de Salvament que presta els seus serveis a la zona de platja.

Julia Llopis ha adonat que la primera fase de les obres es va concentrar en restaurar l'habitatge, permetent el Consultori seguir amb la seua atenció als malalts. Posteriorment, es va escometre la rehabilitació i millora d'este espai mèdic.

Més espais d'atenció als pacients

La regidora ha manifestat que els treballs de modernització de l'Consultori s'han inclòs l'ampliació de les zones d'atenció als pacients. «S'han redistribuït els espais i s'han obert tres accessos independents cap a la consulta, sala d'infermeria i bany. Les teulades de l'edifici, així com la façana, s'han reparat igualment i s'han sanejat murs i envans. El bany s'ha transformat en accessible i s'ha dotat l'immoble d'una rampa d'accés per a persones amb deficiències de mobilitat. S'han instal·lat, a més, portes noves », ha puntualitzat l'edil.

Julia Llopis ha precisado que, según los planes municipales, la próxima semana es probable que los pacientes ya pugan ser atendidos en el nuevo Consultorio.

ValenciàEspañol