fbpx

Notícies d'Alacant i província

dilluns, 4 juliol 2022

El Reial Club de Regates presenta una alternativa a la passarel·la del port que anul·laria la zona de varada

La proposta del RCRA consisteix a donar continuïtat al Parc de Canalejas ia l'esplanada al costat de l'Avinguda de Loring.

El Reial Club de Regates d´Alacant planteja una alternativa urbana documentada al projecte de l´Autoritat Portuària d´Alacant que, fins i tot, potencia la remodelació portuària en curs de la dàrsena alacantina, aportant solucions integradores que possibiliten la connexió amb altres passejos de vianants que s'articulen al voltant d'esta zona de la ciutat.

- Publicitat -

El RCRA planteja esta alternativa després de presentar davant l'Autoritat Portuària d'Alacant les seues al·legacions contra les obres de construcció d'una passarel·la volada que afectaria greument l'acció portuària de l'entitat i les activitats esportives i socials del RCRA.

La proposta del RCRA -que s'adjunta a una figuració- consisteix a donar continuïtat al Parc de Canalejas ia l'esplanada situada al costat de l'Avinguda de Loring. Es pretén que, d'una manera natural, els vianants que passegen i fan ús d'estes zones verdes on la qualitat i el port de l'arbrat ofereixen zones d'obac molt agradables, prolonguin el recorregut connectant-se amb les passejades de la zona portuària.

- Publicitat -

D'altra banda, la proposta per a la construcció d'un Centre de Congressos entre els molls 7 i 9 del Port d'Alacant plantejada per l'Ajuntament i la Diputació, i les obres de l'edifici del Districte Digital fan que l'Avinguda Perfecte Palacio de la Fuente es converteixi en un eix urbà principal i suposi la columna vertebral sobre la qual es desenvoluparà en un futur la necessària i desitjable connexió Port-Ciutat en esta zona.

La proposta del Reial Club de Regates d'Alacant planteja la remodelació de l'Avinguda Perfecte Palau de la Font per aconseguir un espai urbà que siga el punt de trobada de totes les passejades urbanes, donant continuïtat i potenciant el passeig per la zona del Panoramis fins a les zones públiques urbanes que es generaran al costat dels futurs edificis del Palau de Congressos i el Districte Digital.

El club proposa l'ampliació dels espais de vianants existents i façalitar la mobilitat urbana eliminat i suprimint aquells elements que la dificulten o obstaculitzen. El projecte elimina les escales d'accés al Panoramis mitjançant una rampa suau que permet accedir a l'atri central cobert des del qual podem entrar a l'edifici o accedir a la zona dels molls.

Amb esta actuació, es potencia la plaça i es converteix en un gran node públic de la connexió Port – Ciutat. El projecte plantejat crearia noves zones per a l'ús i el gaudi del ciutadà a través d'un disseny urbà cuidat i harmònic, on s'alternin zones de paviments durs i petris amb zones verdes on l'ombra i les zones d'obac s'aconsegueixin a través de arbres o elements fixos tipus pèrgoles o similars.

Este projecte es planteja com una proposta integradora i unitària però versàtil, permetent una execució per fases que s'adapti al desenvolupament i planificació final de la zona del Palau de Congressos i el Districte Digital.

ValenciàEspañol