fbpx

Alacant adjudica les obres d'un circuit biosaludable a La Alcoraia

Els treballs s'executaran durant dos mesos, amb una inversió de 57.335 €, per renovar la imatge de la plaça de Manuel Giménez Pastor i recuperar un espai per als veïns

L'Ajuntament d'Alacant adjudica les obres per crear un circuit biosaludable a la Plaça Manuel Giménez Pastor de l'Alcoraia, proposta que va ser aprovada i es preveu que s'executi l'empresa Orthem Serveis i Actuacions Ambientals SA, amb una inversió de 57.335 euros i un termini de dos mesos. Esta iniciativa s'impulsa per poder construir una nova zona amb sengles, jardins, jocs infantils, itinerari peatonal accessible i una imatge totalment renovada amb mobiliari en este emblemàtic lloc de trobada ciutadana. 

El projecte s'emmarca dins de les regidories d'Infraestructures i Participació Ciutadana, que dirigeixn els regidors José Ramón González i Manolo Jiménez, amb l'objectiu de "millorar tres zones interconnectades que estan situades en un recinte de La Alcoraia, canviant totalment la seua imatge per fer-la accessible, oferint una alternativa per a la pràctica d'exercici i amb la instal·lació de nou mobiliari urbà i zones verdes ".

Des de l'Ajuntament han explicat que es porta a terme a través dels pressupostos participatius, i quan s'acabi es posarà en valor una nova zona recuperant espai per als veïns en les partides rurals demandat i necessari per fer-lo més habitable. 

La parcel·la on es va a executar les obres consta de tres zones situades a diferent cota, I se'n va a treballar en l'accés de la plaça que actualment té rampes irregulars, s'ha previst actuacions orientades a desenvolupar els treballs d'adequació i millora necessaris per a l'execució de l'circuit biosaludable, per tal d'establir un espai públic que ofereixi en condicions de seguretat d'accés als usuaris

Per a això, Infraestructures ha elaborat un projecte que pretén posar en valor este espai de La Alcoraia, amb el qual millorar el circuit de la connexió de les tres zones en què es divideix la propietat municipal mitjançant un itinerari peatonal accessible, per tal de garantir les condicions d'accessibilitat. En el contracte preveu una millora de el projecte d'execució material, que suposarà un 11,81% respecte de l'pressupost

La zona 1, es troba actualment asfaltada, en ella se situa el templet utilitzat per a les fiestes, àrea de ombratge i mobiliari urbà. Compta amb instal·lació d'enllumenat aeri. La zona 2, es troba a una cota -1,45 metres respecte a l'anterior, no té elements urbans, si bé existeix arbrat perimetral. La zona 3, es troba una cota de 0,90m respecte a la zona 2, en ella s'aprecia una superfície que compta amb dos porteries, i es constituirà un camí de tres metres d'ample en tot el seu recorregut.

En el projecte es preveuen tres seccions tipuss diferents, A les zones asfaltades es marcarà el circuit mitjançant un reforç d'asfalt vermell, i sobre el reforç d'asfalt acolorit s'executarà la senyalització vial longitudinal. Els trams destinats a salvar els canvis de cota es resoldran mitjançant plans inclinats, i en els trams de circuit amb pendents poc significatives, s'executarà un camí delimitada per la vorada de pedra, així com els treballs que seran complementats amb jardineria i mobiliari urbà.

CatalanSpanish