fbpx

Notícies d'Alacant i província

dijous, 30 juny 2022

Alacant reformarà el centre neuràlgic de Sant Blai abans d'acabar l'any

L'executiu també adjudica la construcció de la passarel·la metàl·lica sobre el parc del Tossal que façalitarà un nou accés al castell de Sant Ferran en tres mesos.

L'Ajuntament d'Alacant iniciarà la transformació del centre neuràlgic del barri de Sant Blai abans d'acabar l'any, després de l'aprovació en Junta de Govern este dimarts de la proposta de classificació de les empreses que opten a realitzar les obres de reforma integral de la plaça, sent la millor valorada per adjudicar-se el contracte la proposta d'Ecisa Companyia General de Construcciones SA, de les 13 que s'hi van presentar, amb una oferta de 2.972.525 euros i un termini d'execució de 11 mesos.

- Publicitat -

El regidor d'Infraestructures, José Ramon González, ha explicat que estes obres són "fonamentals i una autèntica fita per als sanblasins, amb les quals podreu gaudir d'una nova plaça que serà l'orgull d'un dels principals barris de la nostra ciutat, i que es porten endavant amb un projecte emblemàtic i que serà punt de referència per a altres zones on també continuarem invertint per millorar-les i fer-les més accessibles i sostenibles”.

La nova plaça serà reordenada amb un nou disseny en què es prioritzarà el vianant per millorar alhora l'accessibilitat transversal i longitudinal, de manera que s'aconsegueix unir els barris per accedir al centre i es crearan nous itineraris de vianants afavorint la mobilitat amb voreres amples, entre les diferents zones internes i de l'entorn de la plaça , davant del trànsit rodat.

- Publicitat -

És una reforma integral amb què s'aconsegueix modernitzar una plaça molt utilitzada per tots els veïns de Sant Blai per convertir-la en un nou parc, amb un disseny totalment adaptat i accessible amb itineraris nous, un carril bici i una àmplia zona de jocs infantils.

El projecte preveu substituir el canal de recollida de pluvials situat a l'eix central del carrer Antonio Martín Trenco amb una canalització i col·lector, passant a ser un carrer amb dos carrils, un en sentit pujat que s'eixamplarà a dos a la nova rotonda semaforitzada que es crearà a la intersecció amb el carrer Comtes de Soto Ameno, i un altre carril en sentit baixada.

A més, s'eixamplarà la vorera que confronta amb el camp de futbol de San Blas, generant més aparcament en bateria, amb un carril bici de doble sentit a la mitjana.

L'actuació global dels carrers en què s'intervindran es troben situades a Sant Joan Baptista, Pepe Antón, El Pilar, Sant Raimon, Antonio Martín Trenco i Comtes de Soto Ameno. En estes vies s'utilitzaran paviments tacte-visuals als passos de vianants, s'ampliaran les voreres i s'eliminaran les barreres arquitectòniques a la disposició del nou mobiliari urbà. Així com repavimentar, substituir les lluminàries i la instal·lació de reg i plantacions.

Este projecte compta amb ambients diferenciats dins de la nova plaça, que inclouran una zona per a actes culturals i de les festes, en què s'incrementarà tal com ho han sol·licitat els veïns un lloc més diàfan sense mobiliari, on es puguin realitzar els actes, i una altra zona amb els aparells biosaludables i jocs infantils.

L´edil José Ramón González ha assenyalat que amb estes obres “s'aconseguirà canviar el model de ciutat, crear un lloc totalment remodelat per a tots els alacantins en una emblemàtica plaça que té més de trenta anys, potenciant la seua mobilitat de vianants ampliant voreres i unint els barris, amb tot el mobiliari infantil renovat i modern perquè els menors en puguin gaudir”.

Pont al Castell San Fernando

La Junta de Govern ha adjudicat les obres de construcció d'un nou accés al Castell de Sant Ferran mitjançant una passarel·la metàl·lica de vianants sobre l'espai forestal del Parc del Tossal d'Alacant des del CEIP L'Anella. La mercantil Eneas Servicios Integrales SA escometrà esta infraestructura amb una oferta de 150.549,41 euros.

El regidor d'Infraestructures, José Ramón González, ha destacat que esta obra es durà a terme en tres mesos, per aprofitar el gran valor arquitectònic i paisatgístic actual del Tossal dotant-lo d'un nou accés de vianants a nivell del parc i el castell amb l'objectiu millorar l'accessibilitat per als usuaris i la mobilitat de vianants del conjunt”.

La passarel·la aèria es construirà amb dos obertures de 30 metres, recolzada sobre una torre central i estreps extrems perquè, així, no s'haja de pujar o baixar per accedir a l'entorn del castell. Actualment els usuaris del parc han de baixar un desnivell superior a 10 metres per accedir a este parc per després ascendir la mateixa altura, per arribar a l'entrada al Castell de Sant Ferran, creuant el camí actual per un pas zebra.

ValenciàEspañol