Notícies d'Alacant i província

dimarts, 31 gener 2023

Els bons del Tram d'Alacant es reduiran un 50% a partir del gener

La Generalitat aplicarà al llarg de gener esta reducció del 50% en abonaments i títols multiviatge dels transports públics autonòmics

La Generalitat Valenciana aplicarà al llarg del mes de gener de 2023 la reducció del 50% en els abonaments i títols multiviatge dels transports autonòmics. Amb esta proposta se suma a la mesura anunciada pel Govern dins del paquet anticris per fer front als efectes de la guerra a Ucraïna, que comprèn el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquin un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%.

- Publicitat -

Així ho ha confirmat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, després de reunir-se amb la secretària autonòmica d'Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, Maria Pérez; la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), Anaïs Menguzzato, i el director gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, i després de l'anunci realitzat pel Govern respecte a la reducció de tarifes al transport públic.

L'aplicació de les noves tarifes es farà efectiva al llarg del mes de gener, després de la seua aprovació als corresponents consells d'administració de les entitats competents i després que es façan les adaptacions corresponents a les infraestructures logístiques i tecnològiques.

- Publicitat -

La consellera ha explicat que “fins ara, des de després d'estiu, s'estava aplicant un 30% de descompte que ja va oferir l'Estat en un primer decret i que, alhora, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que la Generalitat ja havia aplicat de manera pionera mesos abans”. “Ara, a este 30%, se sumarà el del 20% que assumirà la Generalitat fins a arribar a una rebaixa total del 50%, de manera que esta mesura beneficiarà de manera genèrica totes les persones usuàries”, ha manifestat.

“Esta nova mesura segueix la línia de foment de la mobilitat sostenible i el transport públic que estan impulsant la Generalitat i el Govern d'Espanya, i se suma a altres mesures ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys fins al 31 de juliol de 2023, o la gratuïtat dels abonaments de Renfe de rodalies, rodalies i mitja distància durant el 2023”, ha destacat Rebeca Torró.

Pel que fa a l'abonament jove temporal, la gratuïtat seguirà vigent també fins al 31 de juliol de 2023, tal com va anunciar el president Ximo Puig recentment. A més, també es prorrogarà, fins a esta mateixa data, la subvenció per part de la Generalitat del 50% del transport urbà per garantir la gratuïtat de joves menors de 30 anys a tots aquells municipis que vulguin sumar-se a esta mesura.

Així queden els preus de TRAM d'Alacant

Els títols propis del TRAM d'Alacant es redueixen de nou, després de la modificació aplicada al juny d'este any. Amb este descompte addicional del 50% els preus seran per al Bono 10 d'una zona, 4 euros; de dos zones, 6 euros, i 8,5 euros, de tres zones. El bo 30 d?una zona quedarà en 11,40 euros; 17,10 euros de dos zones i 28,5 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s'ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen a dormir 4,85 euros. En el cas destes dos títols de periodicitat anual sha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

CatalàEspañol