Notícies d'Alacant i província

dilluns, 28 novembre 2022

Benidorm millora l'accessibilitat a La Cala amb una nova dàrsena per al transport públic

Es tracta de la novena parada d'este tipus que s'ha implementat a la ciutat als punts amb més afluència d'usuaris i línies.

L'Ajuntament de Benidorm ha millorat l'accessibilitat al barri de La Cala amb una actuació consistent en la instal·lació d'una nova dàrsena per al transport públic amb autobús al carrer Langreo, i noves orelles a la intersecció d'este carrer amb l'avinguda de Mont Benidorm i el carrer d'Astúries.

- Publicitat -

Es tracta de la novena parada d'este tipus que s'ha implementat a la ciutat als punts amb més afluència d'usuaris i línies.

La nova dàrsena neix de la intenció municipal de "millorar les condicions d'espera a les parades del transport públic urbà amb més viatgers, línies i freqüència de pas" ha explicat l'alcalde Toni Pérez, que ha visitat hui l'actuació ja conclosa. Els enclavaments de les dàrsenes han estat escollits després de l'anàlisi dels tècnics i el contrast de la informació proporcionada per l'empresa concessionària.

- Publicitat -

La parada del carrer Langreo té un elevat trànsit de vianants en este tram del carrer. En este sentit, l'alcalde ha precisat que “comprovem al seu moment la manca d'acomodament dels passatgers pel que fa a l'amplitud de la vorera, la zona d'embarcament i desembarcament, la manca de paviment de senyalització tàctil per a persones amb dificultat visual o la manca d'espais d'espera i de descans i, davant d'això, decidim actuar per condicionar i millorar la parada”.

L'objectiu de la intervenció s'ha centrat en "millorar la seguretat, l'eliminació de barreres, façalitar l'accés i les condicions d'espera de persones amb mobilitat reduïda i de la resta d'usuaris". Igualment, com a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la pandèmia, una altra finalitat ha estat millorar l'espai públic aconseguint augmentar la distància social i la convivència.

El termini dexecució dels treballs ha estat dun mes i el pressupost destinat a esta actuació ha pujat a 38.778 euros. “En definitiva” ha continuat el primer edil, “són intervencions amb què arribem a tots i cadascun dels barris de la ciutat”.

L'actuació ha consistit bàsicament en l'augment de la longitud del baixador, evitant bloquejar el trànsit de vianants al pas de línies, ja que és una zona de parada de transport discrecional. A més, ha afegit Toni Pérez, "s'ha ampliat la superfície fent-la més confortable i menys perillosa i s'ha adaptat la parada a persones de mobilitat reduïda i s'ha millorat l'accés a qualsevol usuari".

D'altra banda, també s'ha procedit a repavimentar la zona d'influència i accés a la parada mitjançant paviment tàctil i direcció per a persones amb dificultat visual. Finalment, s'ha instal·lat mobiliari urbà per fer més còmoda l'espera i s'ha col·locat nova fonamentació per a la instal·lació de noves marquesines i canalitzacions de diversos serveis.

CatalàEspañol