fbpx

Notícies d'Alacant i província

dilluns, 4 juliol 2022

Benidorm licita la renovació de l'enllumenat de Llevant i millora l'accessibilitat del carrer Nicaragua

Esta segona fase del projecte, que actuarà sobre 3.512 punts de llum, compta amb un pressupost de licitació superior a 2,5 milions d?euros.

L'Ajuntament de Benidorm procedirà a la renovació de l'enllumenat de la zona de Llevant per millorar-ne la il·luminació i el rendiment, una actuació que s'emmarca en la segona fase del projecte d'Eficiència Energètica a les instal·lacions de l'enllumenat públic municipal, la licitació del qual ha estat aprovada hui per la Junta de Govern Local.

- Publicitat -

Esta segona fase correspon a la denominada Zona Llevant i compta amb un pressupost de licitació de 2.527.730,45 euros. El projecte està finançat al 50% amb fons europeus mitjançant l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que arribarà a tots els barris de la ciutat.

Una vegada s'haja adjudicat el contracte, el procediment del qual serà ordinari i obert, la instal·lació de les noves lluminàries i la substitució per tecnologia 'led' es realitzarà en un termini de sis mesos. L'estalvi energètic estimat, segons ha precisat l'alcalde Toni Pérez, “arriba fins al 79%”, que ha avançat que les lluminàries “també comptaran amb un sistema de telegestió per canviar la intensitat i la potència dels llums”.

- Publicitat -

La intervenció actuarà sobre 3.512 punts de llum i 55 centres de comandament, cosa que suposa renovar el 43,85% dels 7.660 punts de llum que hi ha a la zona. Això permetrà reduir la potència instal·lada de 759,59 kW a 195,01 kW.

L'alcalde ha incidit igualment que "tot el cablejat serà nou", a més de mostrar la seua disposició "absoluta" que els veïns puguin expressar totes les seues demandes en matèria d'il·luminació "perquè són els que millor coneixen el lloc".

L'alcalde també ha explicat que “este ambiciós projecte farà de Benidorm una ciutat i una destinació més sostenible”, i ha afegit que amb este “seguim l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i treballant colze a colze amb els tècnics municipals perquè esta important vocació política es tradueixi en realitats per als benidormensos”.

Pérez ha destacat que l'Ajuntament segueix “millorant els serveis públics” i que “gràcies a esta trajectòria hem rebaixat molt la factura de la llum, a pesar de el brutal increment”. A més ha subratllat que amb l'IDAE “arribem a tots els barris de la ciutat i ho fem amb innovació, tecnologia i avantguarda a l'enllumenat, amb menys contaminació lumínica i menor cost”.

Detalls del projecte

El projecte global d'Eficiència Energètica, per al subministrament i la instal·lació de lluminàries 'led' i la seua regulació i control, suposa una inversió de 6.014.578,57 euros. Una mica més de 2 milions es van destinar a la primera fase, adjudicada a SICE, i que va abastar a la zona centre de la ciutat, en què s'incloïen el casc històric, el seu eixample i els barris de Foietes-Colònia Madrid i Imalsa-Els Tolls”.

La inversió la finança al 50% l'Ajuntament i l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d'Energia (IDAE), que va concedir a Benidorm una subvenció per al desenvolupament del projecte de 3.007.289,28 euros procedents de fons europeus.

El projecte actuarà en 7.808 punts de llum dels 14.343 que hi ha al municipi, el 54,44% de l'enllumenat municipal, i arribar a tots els barris. Al llarg del projecte s'actuarà a la primera línia de Llevant i Ponent, a l'Eixample de Llevant, Colònia Madrid, Casc Antic, zona Centre, Calvari, La Cala, Els Tolls, Racó de Loix, els principals accessos a la ciutat, Salt de l'Aigua, Alfredo Corral, entorn de Via Parc, Finca Barrina, Mercasa, Ciutat Esportiva Guillermo Amor i Parc de l'Aigüera, entre d'altres.

Benidorm millora l'accessibilitat del carrer Nicaragua després d'una petició veïnal

D'altra banda, una brigada dels serveis tècnics municipals ja ha finalitzat els treballs de millora de l'accessibilitat al carrer Nicaragua, en concret al tram més inclinat de la via, ubicat al costat de l'avinguda Jaume I.

L'actuació obeeix a una petició formulada pels veïns del barri per façalitar el trànsit per a les persones de més edat, a les quals el pendent de la via els dificultava el passeig. Amb este motiu s'ha instal·lat una barana i col·locat uns bancs perquè puguin descansar mentre transiten.

El regidor d'espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha explicat que "a finals de l´any passat ens vam reunir amb els veïns de la zona, els que ens van dir que els costava molt pujar cap als seus habitatges a causa del desnivell existent". Davant d'esta demanda, i per millorar l'accessibilitat en este punt “hem col·locat dos trams de barana per a suport a estes persones i també bancs per descansar”.

González de Zárate ha precisat que esta és "la primera actuació", encara que matisava que "no serà l'última perquè estem estudiant més opcions per millorar encara més". De moment, ha assenyalat, “hem tingut una bona acceptació per part dels veïns, que han considerat que ha estat una actuació ràpida i important i que ja noten quan transiten per esta zona de pujada”.

ValenciàEspañol