Notícies d'Alacant i província

dijous, 1 desembre 2022

Alacant inicia la reforma del Pavelló Pitiu Rochel amb una inversió de dos milions

Amb les obres es preveu renovar el paviment de la pista central i millorar l'accessibilitat habilitant una quarta entrada a la instal·lació on es condicionaran les taquilles.

L'Ajuntament d'Alacant iniciarà al mes d'abril les obres per remodelar el Pavelló Pitiu Rochel, després de l'aprovació en junta de Govern del pla de Seguretat i Salut, i es preveu dur a terme alhora la reforma externa de les instal·lacions del pavelló, la reparació i actualització de les façanes i cobertes, així com el canvi del paviment de la pista central, i crear un itinerari accessible de totes les instal·lacions.

- Publicitat -

Les obres, impulsades per les regidories d'Infraestructures, que dirigeix ​​José Ramón González, i la d'Esports, amb José Luis Berenguer al capdavant, les executa la mercantil Doalco amb una inversió de 2.056.163,53 euros i un termini de 10 mesos.

Ambdós regidors d'Infraestructures i Esports han assenyalat que esta “és una reforma molt important i necessària orientada a poder condicionar tant l'interior com l'exterior del pavelló, amb l'objectiu de realitzar una nova redistribució dels espais, per adaptar-los i millorar-los tant a les necessitats actuals dels treballadors com dels nombrosos usuaris diaris de les instal·lacions”

- Publicitat -

Concretament, les obres d'ampliació consistiran en la formació d'una quarta entrada al Pavelló on es condicionarà la zona de taquilles. Es renova el paviment de la pista central i s'hi inclou accessibilitat per a elements esportius.

Segons els regidors d'Esports i Infraestructures, amb esta inversió de més de dos milions d'euros "s'aconsegueix modernitzar i posar en valor unes instal·lacions molt utilitzades pels esportistes d'Alacant diàriament i que alhora són un referent de l'esport provincial" . El pavelló té una superfície construïda de 4.675 metres quadrats i una capacitat per a 1.800 espectadors.

També es preveu dur a terme la reforma a la part externa del pavelló i les cobertes, per corregir els danys de filtracions, humitats, esquerdes, despreniments de revestiment, així com per renovar la imatge de l'edifici.

Els regidors d'Infraestructures i Esports han explicat que amb les obres es contempla “la creació d'un nou espai de cantina, emplaçat al costat de l'accés principal, amb doble entrada interior i exterior per a més funcionalitat, així com renovació del paviment de la pista central, incloent-hi accessibilitat per a elements esportius”.

A la planta baixa s'habilitarà per a zona de vestuaris

Així mateix dins de la remodelació està previst dur a terme una redistribució a la planta baixa per habilitar la zona de vestuaris, emmagatzematge i sales de diferents usos. D'altra banda, per donar més amplitud i llum a la sala de premsa es procedirà a l'ampliació del buit de façana i la substitució de 15 finestres existents per dos finestres d'obertura abatible.

Per al manteniment de la façana existent s'esbrossarà la vegetació existent als punts on la mateixa causa danys a l'edificació, i se substituirà elements metàl·lics que causin corrosió i taques. Pel que fa a les cobertes, se substituiran els lluernaris continus per cobertura de plaques translúcides corbes de policarbonat cel·lular.

Les obres permetran crear un itinerari accessible de totes les instal·lacions, s'instal·laran nous equips i ventilació als espais de vestuaris i de les oficines remodelats.

CatalàEspañol