Notícies d'Alacant i província

dimarts, 29 novembre 2022

Alacant reurbanitzarà la plaça Músic Óscar Tordera

Estes obres tenen un termini d'execució de quatre mesos i compten amb un pressupost que ascendeix a 508,400 euros.

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alacant, que dirigeix ​​el regidor Adrián Sants Pérez, té previst aprovar en la pròxima junta de de Govern el projecte de millora d'accessibilitat de vianants i de recuperació de l'entorn de la plaça Músic Óscar Tordera Iñesta. Estes obres tenen un termini d'execució de quatre mesos i compten amb un pressupost que ascendeix a 508.400 euros.

- Publicitat -

L'edil d'Urbanisme ha assenyalat que «l'objectiu de l'actuació és millorar l'accessibilitat de vianants i la recuperació de l'entorn, ampliant les zones d'esplai i integrant els vials en un entorn en què es prioritza un caràcter més residencial amb voreres d'un mínim de 2 metres »a més ha subratllat, que la plaça adquirirà« un caràcter urbà digne, modern i amb un elevat confort, d'acord amb l'entorn ».

Reurbanización de la plaça

La reurbanització completa de la plaça es projecta dotant-la d'una àrea renovada d'esplai per al vianant a la ciutat, amb àmplies zones verdes, d'esta manera ha explicat el regidor d'Urbanisme «es reduirà l'impacte produït pel trànsit de l'Avinguda Poeta Carmelo Calvo sobre els usuaris de la plaça ». A més, Pérez ha assenyalat que "a la plaça es projectarà una àmplia zona de jocs infantils al costat de la qual s'instal·larà un quiosc / cafeteria i una pèrgola sota la qual es podran col·locar cadires i taules».

Adequació dels carrers adjacents laterals

- Publicitat -

La remodelació dels carrers Manuel Antón i Poeta Camps Vasallo, es projecta amb una nova distribució tipo, formada per un únic carril de circulació de 3.15 metres d'ample, amb una banda d'aparcament en cordó de 2.metros, i voreres a banda i banda d'ample mínim 2.10 metres d'ample.

Reurbanització de la vorera de l'avinguda i connexió

La reurbanització de la vorera de l'Avinguda Poeta Carmelo Calvo, es projecta mantenir la mateixa amplada de vorera de 4 metres, realitzant únicament una millora de l'estat de l'paviment, donat el mal estat de la mateixa, integrant alhora en el nou concepte urbanístic de la plaça.

Així mateix, amb l'objecte d'augmentar la permeabilitat de vianants cap a la plaça, es projecta un nou encreuament de vianants semaforitzat a l'Avda. Que millorarà l'accessibilitat a la mateixa des de tots els punts de l'entorn.

Adequació i reconstrucció de l'accés a l'refugi

Així mateix, en el present projecte es contempla la reconstrucció de l'accés a l'refugi antiaeri de la Guerra Civil existent sota la plaça, des del Carrer Manuel Antón i des de la pròpia plaça al costat nou quiosc de restauració projectat.

Instal·lació d'un Quiosc / cafeteria

El quiosc / cafeteria situat a la Plaça, al costat de el nou accés a l'refugi, es projecta amb una estructura metàl·lica i revestit mitjançant taulers de fusta de IPE, dotat de totes les instal·lacions d'aigua, sanejament i llum, així com un bany amb WC i lavabo.

CatalàEspañol