fbpx

Notícies d'Alacant i província

dijous, 11 agost 2022

Alacant renovarà el 'Parc de l'Barri' a Virgen del Remei

Els treballs permetran corregir escorrenties de pluja, reparar murs i paviments, renovar voreres, canviar el mobiliari i noves plantacions d'arbres i arbustos.

El departament municipal de Zones Verdes de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alacant, que dirigeix ​​Manuel Villar, té previst renovar el Parc de l'Barri, situat davant de la parròquia de barri de Verge del Remei, amb un pressupost base de licitació de les obres de 118.000 euros. El projecte contempla a més la completa renovació de l'espai infantil amb la instal·lació de jocs inclusius adaptats per a persones amb diversitat funcional, que permeten que tots els nens juguin en el mateix espai.

- Publicitat -

Manuel Villar ha explicat que "l'actuació més important que es va a emprendre per a la posada a el dia d'este parc és la renovació integral de la zona infantil i tots els seus elements, amb la novetat que es van a introduir jocs inclusius, com es està realitzant en diferents barris de la ciutat, amb la finalitat que els nens amb capacitats especials puguin compartir l'experiència de el joc amb la resta ".

Per a això, es va a procedir a la substitució de l'paviment de seguretat, la renovació de tots els elements de joc i la instal·lació d'un nou tanca perimetral adaptat a les noves exigències en matèria de seguretat per a estiguas instal·lacions. També es van a renovar els bancs, papereres i altre mobiliari urbà.

- Publicitat -

Pel que fa a la resta de l'espai d'esta zona verda que dóna al carrer Cartagena i dos adjacents i ocupa una superfície que s'aproxima als 1.600 metres quadrats, el regidor ha comentat que es va actuar en la correcció de les escorrenties provocades per les pluges torrencials a l'tractar-se d'una zona verda amb desnivells importants, l'execució de nous parterres mitjançant encintats de vorada, així com a l'acondicionament de la xarxa de reg i la realització de noves plantacions tant d'arbres com arbustives que redueixin l'erosió el sòl en cas de fenòmens atmosfèrics com fortes pluges o vent. També es va a procedir a la reparació i puntura de les tanques metàl·liques i murs perimetrals.

"En l'actualitat, el parc presenta a desperfectes en els seus components, a causa de l'exposició a inclemències meteorològiques ia la utilització de l'pròpia de la instal·lació per part dels usuaris al llarg de més de 20 anys. Per este motiu realitzarem esta reforma per a l'adequació de la mateixa, per a un millor ús i gaudi de l'espai públic, seguint els criteris de qualitat, sostenibilitat i accessibilitat que estableix la normativa actual, a més de corregir els vessaments en períodes de pluja, per deixar-lo en un perfecte estat d'ús ", ha assenyalat l'edil.

ValenciàEspañol