Notícies d'Alacant i província

dimarts, 7 febrer 2023

Alacant impulsa el disseny del futur pavelló Vicente Crespo de Babel

El govern municipal adjudica la redacció de la modernització del poliesportiu situat a Babel per 187.338 a Crystalzoo SLP amb un termini de dos mesos.

L'Ajuntament d'Alacant dóna llum verda a la reforma, millora de l'eficiència energètica i la modernització del poliesportiu Vicente Crespo de Babel que serà totalment renovat després de la redacció del projecte adjudicat a la Junta de Govern per 187.338 euros a la mercantil Crystalzoo SLP, i que s'executarà en dos mesos.

- Publicitat -

El poliesportiu Vicente Crespo compta amb una pista coberta amb un aforament de 511 espectadors, un ampli gimnàs, vestuaris i pistes de pàdel, que serà modernitzat amb la creació de nous espais flexibles i multifuncionals per a usos del centre esportiu i un edifici dinàmic que generi efecte crida per al talent esportiu local en funcionar com a plaça oberta.

Les noves instal·lacions comptaran amb la creació d'un edifici sostenible sobre una construcció que a tall de roca s'assenta al promontori al paisatge i mira cap al millor dels espais circumdants fent d'estes llocs comuns que s'introdueixen a l'arquitectura del centre.

- Publicitat -

L'objectiu principal d'este projecte és crear i generar un espai dinàmic per a la cultura esportiva que de servei al teixit esportiu de la zona present i futura.

Les parets d'estes instal·lacions segons el projecte aprovat barregen de formigó vist, texturades i policarbonats translúcids es pleguen sobre si mateixes a manera d'origami, jugant amb els seus plànols amb les entrades de llum i amb els mateixos plecs generats per les grades, fent que la llum del sol en banyar la peça remarqui els plecs de la façana.

Les regidories dEsports i dInfraestructures són les encarregades de coordinar i executar estes dos noves inversions que està realitzant este equip de govern per dur a terme la modernització i la posada al dia de les infraestructures esportives de la ciutat, com les que ara es posen en marxa, instal·lacions que són utilitzades per milers de jugadors, amb l'objectiu de mantenir i garantir uns poliesportius de qualitat i uns espais en bon estat.

Reforma interior de l'edifici com a plaça oberta

Així mateix, l'Ajuntament d'Alacant impulsa dins el projecte de les obres del poliesportiu Vicente Crespo de Babel la reforma interior de l'edifici que està previst que funcioni a manera de plaça oberta per mitjà d'un parell de grans escales que configura un espai icònic central en el qual per mitjà de pantalles es podran visualitzar els diferents esdeveniments esportius que es realitzin en estes instal·lacions ampliades i millorades, possibilitant que este espais siga capaç d'albergar tant esdeveniments esportius físics, online o miniconcerts o com a espai d'interacció social d'oci i de treball entre els diferents usuaris del centre.

Nous accessos del pavelló i els esportistes

Este Pavelló Municipal esportiu està situat a l'avinguda de Pianista Gonzalo Soriano, sobre una superfície de 4.377 metres quadrats, i comptarà amb un gran accés lateral que genera una plaça a doble alçada on s'ubiquen les oficines de gestió i control d'aforament i s'acrediten els diferents esportistes.

Un cop acreditats els esportistes i àrbitres es preveu que accedeixin pel pas central als vestidors. Este accés a vestidors es fa a través d'una gran porta que es tanca durant els partits. Deixant només un petit accés de personal.

Així mateix, després del vestíbul d'accés hi ha els 10 vestidors dels àrbitres i lavabos d'esportistes, i es dóna accés a la resta de grans espais, el Gimnàs amb els tatamis, la sala de bàdminton i la sala d'esports minoritaris, estes dos formen un conjunt ubicat a la part on actualment es disposen les pistes de pàdel.

El projecte planteja la possibilitat en funció de les necessitats d'una segona gran entrada, que servirà per a competicions en què siga necessari este segon accés com a eixida d'esportistes quan es fan esdeveniments esportius circulars.

Reforma dels vestuaris i eficiència energètica edifici Camp de Futbol Municipal «Florida-Babel»

Per la seua banda, el segon projecte que s'ha licitat és la reforma integral i ampliació dels vestidors i l'eficiència energètica de l'edifici Camp de Futbol Municipal Florida-Babel.

Les regidories d'Esports i d'Infraestructures van posar en valor "la important inversió d'estes obres que compten amb un pressupost de 595.808 euros, que s'executaran amb un termini de cinc mesos, destacant que s'emmarca en un pla global".

Les obres contemplen l'ampliació de l'edifici principal amb una reforma dels vestidors ubicat dins de les instal·lacions del poliesportiu públic per reordenar l'ús existent adequant-lo a les noves necessitats del projecte.

Esta reforma respon alhora a la necessitat de millorar energèticament l'edificació existent, dotant els vestidors d'una eficiència energètica més gran, mitjançant l'aprofitament del sol, acumulant l'aigua sanitària i incorporant recuperadors de calor.

CatalàEspañol