fbpx

Notícies d'Alacant i província

dijous, 30 juny 2022

Alacant modernitza l'entorn del pavelló Pitiu Rochel amb un projecte de 1,2 milions

El dilluns 11 d'abril inicien les obres per reformar l'interior el pavelló Pitiu Rochel, amb una inversió de dos milions que també reparen les façanes i les cobertes.

L'Ajuntament d'Alacant porta a la propera junta de Govern l'aprovació del projecte per executar la reurbanització de l'entorn del pavelló municipal Pitiu Rochel, impulsant una remodelació de la zona exterior esportiva amb un pla d'intervenció integral que millora els seus accessos, on es crearan sis noves zones verdes, enllumenat eficient, pavimentació de voreres, itineraris de vianants, es canvia el mobiliari, modernitzen els seus accessos i se'n renova la imatge.

- Publicitat -

Les regidories d´Infraestructures, que dirigeix ​​José Ramón González, i la d´Esports, amb José Luis Berenguer, són les àrees que han impulsat la renovació d´estes importants instal·lacions esportives que se sumen a les obres de l´interior del pavelló, que donen inici el 11 d?abril amb una inversió de dos milions d?euros. Esta obra la executa la mercantil Doalco amb un termini de 10 mesos.

El projecte previst per emprendre a la zona exterior del pavelló esportiu forma part d'una intervenció global per remodelar i renovar la urbanització, amb un pressupost 1.228.655,22 €, i que disposa d'un termini d'execució de set mesos al barri de Campoamor, i es fa a l'entorn del carrer Foguerer José Romeu Zarandieta.

- Publicitat -

Els regidors d'Infraestructures i Esports han explicat que amb estes obres es contempla “millorar tot l'entorn urbà canviant el paviment existent a la totalitat del recinte d'accés que integra el complex esportiu de l'exterior del Poliesportiu per posar-lo en valor, modernitzar-lo i tornar-lo esplendor després de molts anys amb una nova imatge totalment renovada, i poder situar així este pavelló entre les millors instal·lacions de la ciutat”.

Donar un protagonisme més gran als vianants, millorar les connexions, així com les voreres confrontants són alguns dels objectius previstos en estes obres, que també s'impulsen per definir un disseny uniforme en tot. l'exterior del pavelló, i preveuen reordenar les àrees verdes actualment existents.

Els regidors d'Infraestructures i Esport han assenyalat que es tracta d'“una proposta i projecte global molt important i ambiciós de l'Ajuntament, amb una ferma aposta per millorar les instal·lacions esportives de la ciutat que arriba als 3,2 milions i definirà el futur del complex esportiu d'Alacant per als propers anys”.

Noves zones enjardinades

Amb les obres que s'executaran es pretén renovar un nou espai que combinarà zones pavimentades i zones enjardinades al mateix nivell, separades per elements delimitadors que façalitin el trànsit de vianants a través de tot l'àmbit.

D'esta manera l'Ajuntament vol dur a terme una modificació del repartiment de les zones verdes en este recinte, creant geometries diverses que estructurin l'espai, i es plantegen un total de sis àrees enjardinades, amb dimensions diverses, però establint una linealitat que façaliti el trànsit de vianants per part dels usuaris.

L´edil d´Infraestructures ha destacat que "es recuperarà tot l´entorn esportiu per millorar-lo, amb una àmplia intervenció que aconsegueix crear noves zones verdes, amb la plantació d´arbratge, formació de praderies, parterres, gespa o bardisses, i es preveu la plantació de palmeres i moreres com a arbrat d'alt port”

Renovació de l'àrea pavimentada i el mobiliari

A causa del deteriorament que ha patit esta zona al llarg del temps ja que és una infraestructura molt utilitzada pels alacantins, l'edil d'Esports ha explicat que “es proposa la renovació completa del paviment existent, incloent-hi una intervenció a totes les voreres perimetrals, amb què es millorarà la seguretat i el trànsit dels usuaris que vénen diàriament a este complex esportiu, i es creen nous itineraris de vianants”.

Per la seua banda pel que fa al mobiliari i amb l'objectiu de renovar l'equipament urbà de l'exterior del pavelló, la proposta proposa la implantació de bancs de formigó prefabricat a diferents punts, papereres i elements urbans moderns que modifiquin la imatge de l'actual zona esportiva per millorar-la, i noves zones per aparcar les bicicletes.

Quant a l'enllumenat de l'exterior del pavelló també està previst retirar els bàculs i lluminàries actuals que seran substituïdes per noves unitats modernes i més eficients amb tecnologia Leds.

Finalment en el projecte d'obra que s'aprovarà a la junta destaquen dos intervencions, una és el canvi de la xarxa de drenatge del complex, que servirà per a l'evacuació de les aigües pluvials de les estades al costat de les zones enjardinades i embornals. I una segona intervenció que executa una tanca perimetral al mur existent que envolta el pavelló poliesportiu als marges Nord i Est.

ValenciàEspañol