Notícies d'Alacant i província

dijous, 2 febrer 2023

Alacant reforma les instal·lacions del pavelló Vicente Crespo i del camp Florida-Babel

Les obres de modernització de les instal·lacions esportives pretenen crear i generar espais dinàmics per fomentar la cultura esportiva a Alacant.

L'Ajuntament d'Alacant dóna llum verda a dos projectes importants per reforçar i façalitar la pràctica de l'esport a la ciutat amb la reforma i modernització del poliesportiu Vicente Crespo de Babel que serà totalment renovat amb un projecte adjudicat a junta de Govern per 187.338 euros a la mercantil Crystalzoo SLP, i que s'executarà en dos mesos.

- Publicitat -

Així com es duu a terme una segona obra amb l'aprovació de la licitació de la reforma integral i ampliació dels vestidors i l'eficiència energètica de l'edifici Camp de Futbol Municipal 'Florida-Babel' per 595.807 euros.

Els ambiciosos projectes impulsats per l'equip de Govern formen part de Pla de millora i modernització de les instal·lacions esportives d'Alacant.

- Publicitat -

El poliesportiu Vicente Crespo compta amb una pista coberta amb un aforament de 511 espectadors, un ampli gimnàs, vestuaris i pistes de pàdel, que serà modernitzat amb la creació de nous espais flexibles i multifuncionals per a usos del centre esportiu i un edifici dinàmic que generi efecte crida per al talent esportiu local en funcionar com a plaça oberta.

Les noves instal·lacions comptaran amb la creació d'un edifici sostenible sobre una construcció que a tall de roca s'assenta al promontori al paisatge i mira cap al millor dels espais circumdants fent d'estes llocs comuns que s'introdueixen a l'arquitectura del centre. L'objectiu principal d'este projecte és crear i generar un espai dinàmic per a la cultura esportiva que doni servei al teixit esportiu de la zona present i futura.

Les parets d'estes instal·lacions segons el projecte aprovat barregen de formigó vist, texturades i policarbonats translúcids es pleguen sobre si mateixes a manera d'origami, jugant amb els seus plànols amb les entrades de llum i amb els mateixos plecs generats per les grades, fent que la llum del sol en banyar la peça remarqui els plecs de la façana.

Les regidories d'Esports i d'Infraestructures són les encarregades de coordinar i executar estes dos noves inversions que està realitzant este equip de govern per dur a terme la modernització i la posada al dia de les infraestructures esportives de la ciutat, com les que ara es posen a marxa, instal·lacions que són utilitzades per milers de jugadors, amb l'objectiu de mantenir i garantir uns poliesportius de qualitat i uns espais en bon estat.

Reforma interior de l'edifici com a plaça oberta

Així mateix l'Ajuntament d'Alacant impulsa dins el projecte de les obres del poliesportiu Vicente Crespo de Babel la reforma interior de l'edifici que està previst que funcioni com a plaça oberta per mitjà d'un parell de grans escales que configura un espai icònic central en el qual per mitjà de pantalles es podran visualitzar els diferents esdeveniments esportius que es realitzin en estes instal·lacions ampliades i millorades, possibilitant que este espais siga capaç d'albergar tant esdeveniments esportius físics, online o miniconcerts o com a espai d'interacció social d'oci i de treball entre els diferents usuaris del centre.

Nous accessos del pavelló i els esportistes

Este Pavelló Municipal esportiu està situat a l'avinguda de Pianista Gonzalo Soriano, sobre una superfície de 4.377 metres quadrats, i comptarà amb un gran accés lateral que genera una plaça a doble alçada on s'ubiquen les oficines de gestió i control d'aforament i s'acrediten els diferents esportistes.

Un cop acreditats els esportistes i àrbitres es preveu que accedeixin pel pas central als vestidors. Este accés a vestidors es fa a través d'una gran porta que es tanca durant els partits. Deixant només un petit accés de personal.

Així mateix després del vestíbul d'accés hi ha els 10 vestidors dels àrbitres i lavabos d'esportistes, i es dóna accés a la resta de grans espais, el Gimnàs amb els tatamis, la sala de bàdminton i la sala d'esports minoritaris, estes dos formen un conjunt ubicat a la part on actualment es disposen les pistes de pàdel.

El projecte planteja la possibilitat en funció de les necessitats d'una segona gran entrada, que servirà per a competicions en què siga necessari este segon accés com a eixida d'esportistes quan es fan esdeveniments esportius circulars.

Reforma dels vestuaris i eficiència energètica edifici Camp de Futbol Municipal «Florida-Babel»

Per la seua banda, el segon projecte que s'ha licitat este matí és la reforma integral i ampliació dels vestidors i l'eficiència energètica de l'edifici Camp de Futbol Municipal Florida-Babel. Les regidories d'Esports i d'Infraestructures van posar en valor "la important inversió d'estes obres que compten amb un pressupost de 595.808 euros, que s'executaran amb un termini de cinc mesos, destacant que s'emmarca en un pla global".

Les obres contemplen l'ampliació de l'edifici principal amb una reforma dels vestidors ubicat dins de les instal·lacions del poliesportiu públic per reordenar l'ús existent adequant-lo a les noves necessitats del projecte.

Esta reforma respon alhora a la necessitat de millorar energèticament l'edificació existent, dotant els vestidors d'una eficiència energètica més gran, mitjançant l'aprofitament del sol, acumulant l'aigua sanitària i incorporant recuperadors de calor.

Modernització de les instal·lacions i nous vestidors

A la reforma es preveu crear nous vestidors per als usuaris dels centres esportius, lavabos exteriors, consergeria, magatzem de material esportiu, quart tècnic i cambra de neteja. A tots els vestidors es disposarà d'una zona per canviar-se, zona de lavabos, dutxes individuals, wàter, canviador de nadons i àrea d'assecadors.

L'Ajuntament amb esta reforma farà una pell envoltant que presentarà una imatge estètica nova, moderna, marcant una tendència en este tipus d'instal·lacions. Una pell envoltant com una façana ventilada que millorarà les condicions d'aïllament i impermeabilitat de l'edificació existent. Així com es millora l'accessibilitat a tots els serveis, lavabos i vestuaris, a tota la instal·lació esportiva, així com la resta d'instal·lacions que inclouen els vestidors.

A més a més a tots els vestidors de l'edifici 1, atès que l'edificació ho permet, s'han dissenyat dutxes individuals, ia la zona per canviar-se hi haurà bancs, taquilles i penjadors . Està previst col·locar materials antivandàlics tant a l'exterior com a l'interior, els terres hauran de ser antilliscants,

Tots els espais estaran perfectament senyalitzats en terres i paraments verticals, amb indicacions clares, amb una estètica uniforme i estereotipada de formes i colors igual a totes les instal·lacions realitzades, a més de la senyalització d'elements accessibles en funció de la seua localització.

CatalàEspañol