Notícies d'Alacant i província

dilluns, 30 gener 2023

Alacant crea un circuit biosaludable amb sendes, jardins i un itinerari de vianants des de l'Alcoraya

L'obra s'ha executat amb una inversió de prop de 100.000 euros i es renova la imatge de la plaça de Manuel Giménez Pastor

Alacant ha creat un circuit biosaludable a la Plaça Manuel Giménez Pastor a la partida de l'Alcoraia, amb l'execució d'unes obres que renoven la imatge d'este emblemàtic punt de trobada ciutadà, escomeses els dos últims mesos, i amb què s'aconsegueix habilitar una nova zona amb sendes, jardins i un itinerari de vianants accessible on es pot practicar esport i s'instal·la una pèrgola i mobiliari.

- Publicitat -

La regidoria d‟infraestructures, dirigida pel regidor José Ramón González, ha estat l‟àrea encarregada d‟executar el projecte dividit per zones i que segons ha explicat “és una iniciativa que forma part dels pressupostos participatius, i amb ella es crea un nou espai per als veïns a les partides rurals, millorant tres zones per interconnectar-les i fer-les accessibles oferint una alternativa per a la pràctica d'exercici instal·lant aparells biosaludables, nou mobiliari urbà i zones verdes”.

La parcel·la on s'ha executat les obres està dividida en tres zones situades a cota diferent, i s'ha treballat en la millora dels accessos a la plaça que tenia rampes irregulars i en l'adequació necessària per a l'execució d'un circuit biosaludable, amb el per establir un espai públic que ofereixi en condicions de seguretat l'accés als usuaris.

Interconnexió de tres zones

- Publicitat -

Per això, Infraestructures ha intervingut i posat en valor este espai de l'Alcoraya, amb el qual millora el circuit de la connexió de les tres zones on es divideix la propietat municipal mitjançant un itinerari de vianants accessible, garantint les condicions d'accessibilitat.

La zona 1, s'ha asfaltat, i s'hi ubica el templet utilitzat per a les festes, àrea de ombratge i mobiliari urbà, i s'ha instal·lat l'enllumenat.

La zona 2, es troba a una cota -1,45 metres respecte a l'anterior, no tenia elements urbans amb arbrat perimetral.

La zona 3, es troba una cota de 0,90m respecte a la zona 2, s'hi aprecia una superfície que compta amb dos porteries, i s'ha construït una senda de tres metres d'amplada en tot el seu recorregut.

Amb les obres s'ha intervingut a les tres seccions diferents, a les zones asfaltades s'ha emmarcat el circuit mitjançant un reforç d'asfalt vermell, i sobre el reforç d'asfalt acolorit s'ha executat la senyalització vial longitudinal.

Els trams destinats a salvar els canvis de cota han estat resolts mitjançant plànols inclinats, i als trams del circuit amb pendents poc significatius, s'ha creat una senda delimitada per vorera de pedra, i complementats amb jardineria i mobiliari urbà.

CatalàEspañol